Partners

Michelin

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerad i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra däck, tjänster och lösningar som motsvarar kundernas behov.

Michelin i Norden har sitt huvudkontor i Stockholm där cirka 60 personer är baserade. I hela Norden arbetar närmare 200 personer i organisationen inom sälj, marknad och distribution.

Motorsport är en del av Michelins DNA sedan företaget grundades 1891. Globalt har Michelin varit partner till Porsche i över 50 år och inom motorsporten har man ett långt och framgångsrikt partnerskap. Tillsammans delar bolagen passionen för prestanda samt utveckling av produkter för både konsumenter och motorsport. I mer än 15 år så har Michelin varit det självklara valet för Porsche Carrera Cup-mästerskapen världen över.

Med tanke på samarbetet med Porsche, så faller sig Porsche Carrera Cup som en naturlig del där däckfabrikanten har möjlighet att fortsätta sitt arbete och sin utveckling inom motorsport.

www.michelin.se

Mobil 1

Mobil 1 är ExxonMobils toppbrand inom smörjmedel för lätta fordon, etablerat 1974. ExxonMobil är global aktör och ett av världens ledande energibolag. Lokalt i Sverige är ExxonMobil en ledande leverantör av smörjmedel med fabrik i Uddevalla.

Sedan 1996 är ExxonMobil teknisk partner till Porsche AG. Samarbetet är djupt och omfattar forskning och utveckling för såväl racing som produktionsbilar. Sen 1996 fylls samtliga Porsche-motorer (diesel/bensin) med Mobil 1 från fabrik. Bolaget har samarbetat med Porsche Sverige och Carrera Cup sedan starten 2004. Båda företagen förenas av prestanda och viljan att vinna. Att samarbeta med Porsche och Carrera Cup på och utanför banan i Sverige är för bolaget därför helt naturligt.

www.mobil1.se

CTEK

CTEK är global marknadsledare inom batteriladdningslösningar och EV-laddning. Företagets kunder förväntar sig bara det bästa av bolagets produkter, oavsett om de använder dem hemma, på verkstaden, som en viktig del i det dagliga arbetet eller till och med på racingbanorna.

CTEK är ett svenskt företag från hjärtat av Dalarna, med huvudkontor i Vikmanshyttan, ett E-Mobility center i Norrköping och kontor i Chicago och Shenzhen. Bolaget levererar laddare till mer än 70 länder över hela världen.

Porsche var det första märket som valde CTEK som underleverantör och de båda företagen har samarbetat sen 2003. Med tanke på det globala samarbetet föll det sig naturligt att även samarbeta inom Porsche Carrera Cup Scandinavia dit CTEK gärna bjuder med kunder.

www.ctek.com/se

Cetrez

Cetrez har varit en digital strategisk partner till Porsche Sverige i sex år. Med sina mjukvaror inom Customer Engagement och Digital Marketing sätter Cetrez sina kunder i framkant. Företagets arbetsmetodik är – precis som Porsches inom motorsport – explosiv, dynamisk och passionerad. Detta blir Cetrez fjärde år som stolt partner till Porsche Carrera Cup Scandinavia.

www.cetrez.com

Berntzon:Bylund

BerntzonBylund är en reklambyrå som arbetar med strategier, varumärkesfrågor, kreativa kampanjer och produktion/genomförande. Byråns fokus ligger på att förstå kundernas utmaningar – både på kort och lång sikt – och skapa kreativa lösningar inom traditionell reklam, film, branded content, sociala medier, event, mediaköp och PR.

Byrån, som har drygt 20 medarbetare , har jobbat med Porsche Sverige sedan 2016 och uppmärksammats för flera kampanjer. Företaget har ett flertal gånger rankats i toppen av utmärkelsen Årets Byrå och är en del av BB Comm Group och delar därigenom kontor i centrala Stockholm med systerbyråerna Socialminds, Wonderland Event och Mindmakers – med totalt ca 40-talet medarbetare.

Detta är första säsongen som partner till Carrera Cup vilket gör att byrån ges möjligheter att komma ännu närmare Porsches DNA. Medarbetare kommer kunna uppleva spänningen på plats och det skapar också en möjlighet att bjuda in kunder till att följa Skandinaviens ledande racingmästerskap.

www.berntzonbylund.se

Viaplay

Viaplay är NENT-gruppens premiumtjänst för video on-demand och den ledande streamingstjänsten i Norden. Med närvaro i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island erbjuds live-sport, de senaste internationella TV-serierna, drama, klassiker och filmpremiärer liksom barnens mest älskade favoriter.

Viaplay är tillgängligt via webben, smart-TV, smarta telefoner, surfplattor, spelkonsoller och mediaspelare för digitalt innehåll såsom Apple TV och Google Chromecast.

NENT ser Porsche som en viktig partner och sänder Porsche Carrera Cup Scandinavia på Viaplay i Sverige. Viaplay deltar även med ett sponsorskap till mästerskapet, och syns bland annat på samtliga bilar i startfältet.

www.viaplay.se

Porsche Finansiering

Porsche Finansiering erbjuder bilfinansiering och tillhörande tjänster till slutkunder. Bolaget, som har 235 anställda och är en del av Volkswagen Group AG, finns representerade hos auktoriserade återförsäljare av Porsche där bilförsäljaren verkar som ombud.

Företaget har arbetat med Porsche sedan 1994 och sedan 2007 under varumärket Porsche Finansiering. Även med Porsche Carrera Cup Scandinavia är man mångårig samarbetspartner då kopplingen mellan varumärkena är stark och man vill synas där Porsche finns.

www.porsche.se/bilagande

Stand 21

Stand 21 säljer motorsportutrustning av högsta kvalitet. Företaget startades av Yves Morizot i Dijon, Frankrike 1970 och är det näst äldsta företaget i världen som tillverkar personlig motorsportutrustning. Bolaget grundades efter att Morizots racingkompis råkat ut för en allvarlig krasch på banan Dijon-Prenois. Idag har Stand 21 ca 100 anställda och två egna fabriker, en i Frankrike och en i Indien. Under 2019 använde ca 70 procent av förarna i Formel 1 Stand 21:s s.k. HANS-skydd som företaget är marknadsledande på.

Stand 21 har sedan 13 år tillbaka ett samarbete med Porsche AG som resulterat i en rad olika kollektioner, såsom Porsche Motorsport, Martini Racing, Porsche Classic samt GT4-kollektioner. Nära vänner till Stand 21 är Jackie Ickx och Walter Röhrl som man alltid ser i utrustning från Stand 21 när de kör. Denna säsong blir företagets första som officiell partner till Porsche Carrera Cup Scandinavia, vilket är en naturlig kanal för att exponera sina produkter och värna om de som ägnar sig åt bankörning. Dessutom brinner personerna bakom den svenska agenturen för varumärket Porsche och racing i allmänhet.

se.stand21.com

Porsche Försäkring

Porsche Försäkring erbjuds till svenska kunder som köper en Porsche genom Porsche Sveriges återförsäljarnät eller direkt av Porsche Försäkrings medarbetare. Porsche Försäkring är en del av If och har marknadens starkaste innehåll. If finns i Norden och Baltikum och har 6800 anställda och totalt 3,7 miljoner kunder. Bolaget har arbetat tillsammans med Porsche Sverige sedan 2010.

www.porsche.se/bilagande/porsche-forsakring