Wärnelöv firade pallplats med köp av ny Porsche 911 GT3 Cup (992)

07 september 2022, 16:02

I Kanonloppet på Gelleråsen Arena erövrade Albin Wärnelöv sin första pallplats i Porsche Approved Cup. Den framgången firade han med att köpa ny bil. Nästa år kör 34-åringen från Småland Porsche 911 GT3 Cup (992).

2022 är Albin Wärnelövs debutår i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Med tidigare erfarenhet av STCC och Renault Clio Cup gör han sin första tävlingssäsong i en bakhjulsdriven bil.
– Eftersom jag kommer från framhjulsdrift har det varit en utmaning att hitta rätt i Porschen, men nu känner vi att vi börjar komma underfund med bakhjulskörningen, hur man får med sig farten och hanterar racen. Vi utvecklas hela tiden och senast i Karlskoga tog vi ett stort steg. Från att ha varit över halvsekunden efter våra närmaste konkurrenter var vi sekunden snabbare och hade bara några tiondelar fram till de som var närmast före oss, säger Albin Wärnelöv och tillägger:
– Vi fick med oss en tredjeplats vilket var kul. Visst hade vi lite flyt med att vissa bröt, men man ska ta målflagg också. Framgången firade vi med att köpa ny bil, men tanken på en 992:a fanns där redan när vi bestämde oss för Porsche Carrera Cup i januari månad. Men då fanns det inga nya bilar kvar.

Albin Wärnelöv tävlar för Micke Kågered Racing där han har Lukas Sundahl och Andreas Ahlberg som teamkompisar. Samarbetet i teamet har haft stor betydelse för Wärnelöv under säsongen.
– Att få göra det här tillsammans med andra och ha någon att jämföra sig med har triggat mig mycket. Det har underlättat mitt kliv från STCC till Porsche Carrera Cup Scandinavia. Vi har fått mycket bra hjälp och har en bra plan för att ta klivet in i Porsche 911 GT3 Cup (992). Vi behöver självklart hitta mer fart, men jag tror det kommer ju mer jag åker. Vi behöver mer mil i bil helt enkelt.

Teamchefen Micke Kågered är glad över samarbetet med Albin Wärnelöv, hans pappa Johnny och storebror Johan.
– Jättebra folk att ha att göra med och det är glädjande och se de framsteg Albin gjort i sin takt under säsongen. Jag ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Kågered.