Unga svenska förartalanger gör internationell debut i Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring!

25 juli 2019, 11:42

Robin Hansson och Pontus Fredricsson från Porsche Carrera Cup Scandinavia är helgens utmanare i ett gigantiskt startfält fyllt till bredden av internationellt meriterade elitförare.

Spänningen kunde inte var högre inför årets femte race i Porsche Mobil 1 Supercup. Den internationella upplagan av Porsches entyps-mästerskap som körs med 911 GT3 Cup på samma banor som Formel 1 under Grand Prix-helger i Europa och Nordamerika.
Den 28 juli avgörs seriens hemma-tävling på tyska Hockenheimring. Det blir en av säsongens verkliga höjdpunkter med ett gigantiskt startfält. Hela 32 bilar kommer till start och flera av världens snabbaste 911-förare finns på plats. Julien Andlauer leder just nu mästerskapet före de senaste två årens mästare Michael Ammermüller.
Mitt i myllret återfinns två unga svenska talanger från Porsche Carrera Cup Scandinavia som gör internationell debut på Hockenheim. Robin Hansson och Pontus Fredricsson, på andra respektive tredje plats i Carrera Cup, får nu visa vad de går för mot mycket kvalificerat motstånd och inför en krävande storpublik.
– Det ska bli roligt att få tävla mot elitförarna i Porsche Mobil 1 Supercup, säger Robin Hansson. Det blir inte så mycket körning att förbereda sig på men det gör det extra spännande. Planen är ha fullt fokus på kvalet för att placera sig så högt som möjligt inför race. Sedan kan allt hända!
Även Pontus Fredricsson ser fram mot utmaningen som väntar de svenska förarna i Baden-Württemberg den kommande helgen.
– Att mäta sig mot internationellt motstånd på Hockenheim blir en riktigt spännande erfarenhet, säger Pontus Fredricsson. Det kommer att bli ett tufft race på en teknisk och utmanande bana med flera bra omkörningsmöjligheter.
Meningen var att även Hugo Andersson skulle köra Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring. Han har tyvärr varit med om en olycka under semestern och måste nu gå gipsad i fyra veckor.
– Jag är otroligt besviken men samtidigt glad att det inte blev värre, säger Hugo. Jag missar Supercup-tävlingen, men siktar på comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia redan till Gelleråsen. Jag önskar Robin och Pontus stort lycka till!
Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheimring sänds live på Viasat Motor och på streamingplattformen Viaplay nu på söndag. Starten går 11:25