Tvåfaldiga IMSA-mästaren Christina Nielsen kör Porsche Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen Arena

11 augusti 2020, 09:37

Christina Nielsen från Hørsholm i Danmark kör gästbilen med startnummer 911 i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen Arena i Karlskoga 14-15 augusti. 28-åriga Nielsen är en framgångsrik GT-specialist med stor erfarenhet av sportvagnsracing på internationell toppnivå.

– Porsche Carrera Cup Scandinavia är nytt för mig men jag vet att mästerskapet och förarna håller mycket hög klass. Det är en professionell show med ungefär samma känsla som IMSA-serien som jag kört i USA. Det finns några riktigt skickliga förare så man kan inte bara hoppa in och tro att man ska vara snabb. Jag förväntar mig tät racing, men som jag förstått är det också rättvis racing med enorm respekt mellan förarna, säger Nielsen.

Christina Nielsen har tävlat framgångsrikt i de stora amerikanska sportvagnsmästerskapen. 2016 segrade hon i GTD-klassen av IMSA Sports Car Championship. En bedrift som hon upprepade även säsongen 2017. Nielsen har även genomfört flera av världens största långloppstävlingar. På meritlistan finns bl.a. tre starter i 24-timmars på Le Mans där hon 2018 körde en Porsche 911 RSR till sjätte plats i GTE-klassen.
– Jag ser verkligen fram emot att ta upp kampen, men kom ihåg att jag är gäst i Carrera Cup och inte får ta för stora risker. Fokus ligger på att hitta rätt inställningar och göra ett bra kval. Sedan blir starten avgörande. Det är många år sedan jag tävlade med stående start, vi kör ju med rullande starter i USA. Förhoppningsvis kan jag få med mig ett bra resultat hem.

Christina Nielsen har lång erfarenhet av att tävla med Porsche 911. Under karriären har hon kört såväl 911 GT3 Cup, 911 GT3 R och 911 RSR.
– Vi har jobbat länge på det här. Christina Nielsen är en snabb skandinavisk GT-förare, med stora internationella framgångar. Nu får vi äntligen chansen att se henne tävla i Sverige, säger Raine Wermelin, direktör, Porsche Sverige.

I väntan på nya direktiv gällande corona-pandemin körs Porsche Carrera Cup Scandinavia inför tomma läktare. Samtliga deltävlingar sänds på streamingtjänsten Viaplay. Se lördagens Race 1 live på Viaplay kl. 11:00 och Race 2 kl. 14:30.