Tre pallplatser i lyckad blågul öppning i Bahrain

08 mars 2019, 10:10

Svenskarna imponerade när säsongens femte deltävling i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East inleddes på Baharin International Circuit under fredagen. I Pro AM-klassen erövrade Magnus Öhman en tredjeplats medan Christoffer Bergström slutade fyra. I AM-kategorin vann Middle East-debuterande Thomas Karlsson före mästerskapsledande Michael Knutzon.

De svenska förarna visade högt tempo från start när den näst sista deltävlingen i årets Middle East-mästerskap inleddes med dubbla kval och ett race i Bahrain under fredagen.
I kvalet till helgens första av tre heat var Öhman fyra och Bergström femma i Pro AM. Thomas Karlsson slog till med snabbaste tid i AM-klassen där Knutzon var tvåa.
Kvalet till det andra racet, som avgörs på lördag, gick nästan lika bra för de blågula förarna. Öhman var fyra på nytt, Bergström sexa och i AM var Knutzon etta före Karlsson.

Veckoslutets första heat inledde Öhman och Bergström som nionde och tionde förare från femte startled. Redan efter ett varv var de uppe på sjunde respektive åttonde plats sedan bland annat tysken Leon Koehler tvingats bryta. De placeringarna höll duon hela vägen in i mål, vilket innebar tredje och fjärde plats i klassen. För Öhman var pallplatsen välkommen med tanke på att han för första gången den här säsongen både missade pallen och tvingades bryta ett race i den senaste deltävlingen, som avgjordes på Yas Marina i Abu Dhabi första helgen i februari.

Thomas Karlsson fick bästa tänkbara start på sitt inhopp i Porsches Mellanösternmästerskap. Från tolfte startruta hade han pole position i AM-klassen, men den tätpositionen lyckades han inte försvara under det inledande varvet. Karlsson fick se sig passerad av Knutzon, men på det sjunde av de 14 varven kontrade Karlsson som blev tionde man i mål och etta i AM-klassen.

Lördag 9 mars avslutas deltävlingen i Bahrain med ett kval och två race.