Tre finalsegrar gav Mattias Stahre första titeln i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia

23 november 2019, 18:39

Mattias Stahre kom till finalen i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia som kvaletta. På Porsche Center Danderyd visade 30-åringen från Stockholm varför. Med tre raka segrar blev han den förste mästaren i PECCS – och 60.000 kr rikare! – Min största framgång som simracer. Häftigt, jublade han själv efter den historiska triumfen.

KTH-studenten Mattias Stahre var favorit hos många när de tolv finalisterna i den första upplagan av Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia samlades på Porsche Center Danderyd under lördagen. Varför? Stahre körde till sig flest poäng i de fyra kvaltävlingarna och avslutade starkt med två segrar på Mantorp Park.
När det TV-sända finaleventet tog sin början fortsatte han på den vinnande vägen – i den virtuella versionen av Lukas Sundahls segrande bil i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019.
Mattias Stahre vann alla tre race – det sista sedan totaltvåan Tobias Olsson gjort ett misstag i ledning. Trea totalt blev Kimmy Larsson som bland annat var trea i två av racen.

Stahre såg ut att vara lugnet själv under hela finalkvällen. Han lät sig inte påverkas av varken TV-kameror eller publiktryck.
– Efter kvaltävlingarna visste jag att jag hade goda chanser i finalen. Inför det första finalracet gick jag bara in för att ha kul, men efter segern i det kände jag att tempot fanns där.
Stahres körning var mästerlig.
– Det gäller att inte ta i max för då är det lätt att misstagen kommer. Man måste köra som om man har en budget att tänka på, skämtar han.

2010 vann Mattias Stahre en internationell F1-tävling i simracing. Triumfen i PECCS rankar han högre. Inte minst med tanke på konkurrensen – och den häftiga satsningen från Porsche Sverige.
Men Stahre har även en del erfarenhet av vanlig racing. Bland annat har han kört flera långlopp de senaste åren.
Framgångarna på de riktiga banorna har inte gett mycket klirr i kassan. Det gjorde PECCS-titeln. Stahre fick nämligen med sig 60.000 kr av den totala prispotten på 100.00 kr.

VIP-racet med förare – och gästförare – från Porsche Carrera Cup Scandinavia vanns av Linus Lundqvist före Lukas Sundahl och Oscar Palm.
– Det här var riktigt kul. Jag och Lukas hade en bra fight, speciellt i början på racet, sa Linus.