Topptrio gästar finalen på Ring Knutstorp

07 oktober 2020, 09:28

Porsche Sverige mönstrar en trio gästförare när Porsche Carrera Cup Scandinavia avslutas på Ring Knutstorp 9-10 oktober. I anmälningslistan till finalen återfinns nämligen topptrion Johan Kristoffersson, Rasmus Lindh och Dennis Hauger.

En av de stora snackisarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia de senaste säsongerna har varit Porsche Sveriges gästförarprogram som nominerar internationellt meriterade förare att utmana mästerskapets ordinarie startfält. Finalhelgen till ära har en tre toppförare bjudits in för att tävla.

Dubbla världsmästaren i rallycross, tillika trefaldiga Carrera Cup-mästaren, Johan Kristoffersson är hungrig på mer framgång efter dubbelsegern i Fällfors tidigare i år och triumfen i race tre vid inhoppet på Mantorp förra helgen. Kristoffersson kommer till start i den s.k. ”Världsmästarbilen” som tidigare under året har körts framgångsrikt i serien av honom själv, WTCR-världsmästaren Thed Björk och skotercross-världsmästaren Emil Öhman.

Kristoffersson får sällskap av den norske supertalangen tillika Red Bull-junioren Dennis Hauger. Han är tillbaka i Carrera Cup efter ett fint gästspel på Anderstorp tidigare i år där han bokfördes för tre tredjeplatser. Hauger kör Porsche Sveriges välkända gästbil med startnummer 911. Samma bil som vann den senaste tävlingshelgens övriga två race på Mantorp Park, då i händerna på Tom Blomqvist.

Det är nu även klart att det svenska stjärnskottet Rasmus Lindh från Kullavik ansluter till finalen. Han kommer direkt till Knutstorp från USA och IMSA Prototype Challenge som han kört i väntan på att Indy Lights ska återstarta våren 2021. Årets säsong sköts upp p.g.a. coronapandemin.
– Det här blir en riktig favorit i repris. Jag hade en jättefin fight med Johan Kristoffersson när jag körde Porsche Carrera Cup Scandinavia i förra årets final, och jag ser verkligen fram emot att få tävla i Sverige och delta som utmanare även i år, säger Rasmus Lindh.