Tiden talar för Sundahl i kampen om TAG Heuer Fastest Lap Award

07 september 2021, 13:44

Näst efter titlar, racesegrar och pole positions är snabbaste varv det alla racerförare eftersträvar och värdesätter mest. I Porsche Carrera Cup Scandinavia har vi ett speciellt namn för det: TAG Heuer Fastest Lap Award. Och ett speciellt pris: TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

Med fem race kvar i Porsche Carrera Cup Scandinavia går kampen om de exklusiva klockorna från samarbetspartnern TAG Heuer in i sitt slutskede.
En TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph Special Edition kommer att tilldelas den förare med flest snabbaste varv totalt i mästerskapet. Klockans detaljer på läderband och urtavla är inspirerade av Porsche interiör och typsnitt. Urtavlan har effekten av asfalt och rotorn i klockans urverk har formen och designen av en Porsche-ratt.

För föraren med flest snabbaste varv i Masters Cup väntar en lika exklusiv TAG Heuer Carrera, som är en sportig och stilren kronograf med blå urtavla och stållänk. Safirglas på bakboetten gör det möjligt att beskåda klockans automatiska caliber 16-urverk.

Inför mästerskapsavslutningen, med tre race i Norge och två i finalen på Mantorp Park 1-2 oktober, är det fördel Lukas Sundahl i toppen på listan. Den regerande mästaren, som redan vunnit Fastest Lap Award två gånger (2018 och 2020), har sex snabbaste varv på nio körda race. Tvåa är Hampus Ericsson (2 snabbaste varv) och trea Emil Persson (ett snabbaste varv).
Noteras Sundahl för ytterligare ett snabbaste varv på Rudskogen Motorsenter 17-18 september kan han utöka sin samling med ytterligare en exklusiv klocka.

I Masters Cup är det fortfarande en helt öppen affär om vem som ska erövra TAG Heuer Fastets Lap Award. Fjolårsvinnaren Christoffer Bergström har tre snabbaste varv hittills, men lika många har Thomas Karlsson.
Båda hotas emellertid av Lars-Bertil Rantzow (2 snabbaste varv) och prins Carl Philip (ett snabbaste varv).
En spännande avslutning väntas.

Ställningen i TAG Heuer Fastest Lap Award
Porsche Carrera Cup Scandinavia:

1) Lukas Sundahl, 6 snabbaste varv
2) Hampus Ericsson, 2
3) Emil Persson, 1

Masters Cup:
1) Christoffer Bergström, 3 snabbaste varv
1) Thomas Karlsson, 3
3) Lars-Bertil Rantzow, 2
4) Carl Philip Bernadotte, 1