Thomas Karlsson inleder säsongen med debut i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East

26 februari 2019, 10:17

Svenskkolonin i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East växer. Nu ansluter Thomas Karlsson till trion Magnus Öhman, Christoffer Bergström och Michael Knutzon. – Jag ska ner och köra bort rattrosten inför tävlingarna här hemma. En trevlig, kul och spännande start på 2019 års säsong, säger Thomas.

Som ett led i förberedelserna inför sin femte säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia väljer Thomas Karlsson att prova lyckan i GT3 Cup Challenge Middle East. Debuten i mästerskapet sker på Bahrain International Circuit 8-9 mars.
– Det blir ett par dagars tester, tre kval och lika många race. Många mil i bilen vilket är perfekt för min del, säger Thomas vars internationella tävlingserfarenhet i en Porsche 911 GT3 Cup är begränsad till sommarens framträdande på Nürburgring samt ett inhopp i franska Carrera Cup i Barcelona 2017.
– Jag gillar stora, rejäla banor med gott om plats, säger Thomas som troligtvis kommer att trivas på F1-anläggningen i Bahrain.
Tips om banan har han fått av sin teamkompis i Mtech Competition, Magnus Öhman, som gör sin femte vintersäsong i Mellanösternmästerskapet.
– Magnus har mycket erfarenhet och han har varit snäll och delat med sig av information om banan.

Självklart är det ovan nämnde Öhman som lockat Thomas att göra resan till Bahrain.
– Han har varit på mig de senaste åren och undrat om jag inte har lust att komma med ner, men jag har inte tackat ja förrän nu. Det blir för mycket för min del att köra hela serien. Jag har sagt att något enstaka lopp, någon helg, är klart intressant och nu fanns det en plats, en möjlighet i Bahrain och då tyckte jag att det var ett bra tillfälle att prova på det, säger Thomas.

Som debutant hamnar Thomas troligtvis i AM-klassen, som hittills den här säsongen dominerats stort av Michael Knutzon. Magnus Öhman och Christoffer Bergström kör i Pro AM-klassen. Alla, oavsett klass, startar och kör emellertid samma race.
Thomas Karlssons medverkan i Bahrain syftar i första hand till att ge honom välbehövlig tid i bil och tävlingserfarenhet.
– Huvudmålet är att jag ska försöka lära mig mer och skaffa mig erfarenhet som racerförare. Första gången man kommer till en ny bana tar det alltid några pass innan man hittar idealspåret, men ambitionen är, som alltid, att jag ska förbättra mig under varje pass och hitta varvtider, säger Thomas och tillägger:
– Kan jag hamna på pallen i min klass så hade det väl varit trevligt.

Banan ska övervinnas, konkurrenterna matchas… Men ytterligare en stor utmaning väntar Thomas i Konungariket beläget vid Persiska Viken. Värmen!
– Det verkar som om temperaturen ligger mellan 25 och 30 grader i skuggan där nere så här års så det lär bli varmt. Det gäller att dricka mycket. Man tappar ett par kilo på ett race, säger Thomas och avslutar med ett leende:
– Men det kan ju vara bra i och för sig.