Teammästerskap och en total prispott på 500.000 kr i Porsche Carrera Cup Scandinavia

27 januari 2020, 15:06

Porsche Carrera Cup Scandinavia inför ett teammästerskap 2020 och lägger in ytterligare 150.000 kr till den totala prissumman i mästerskapet. – Det innebär att Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer att erbjuda 500.000 kr att köra om den här säsongen. En halv miljon kronor för att ytterligare spetsa till kampen i detta elitmästerskap, säger Porsche Sveriges direktör Raine Wermelin.

När Porsche Carrera Cup Scandinavia öppnade racingsäsongen med en informationsträff i Stockholm den 17 januari släpptes nyheten om prispengar i 2020 års förarmästerskap. Segraren kommer att erhålla 200.000 kr, tvåan 100.000 kr och trean 50.000 kr.
Till den prispotten på 350.000 kr adderar nu Porsche Sverige 150.000 kr – öronmärkta för teamen.
– Under de senare årens fina utveckling av Porsche Carrera Cup Scandinavia har det varit mycket fokus på förarna, de stora startfälten och de tuffa fighterna i mästerskapet. Ibland glöms det dock bort att det är teamen som skapar den professionella miljön som dessa elitförare tävlar i, säger Wermelin.

I teammästerskapet får teamen räkna sina två bästa förare i varje race. Generation av Porsche 911 GT3 Cup har egentligen ingen betydelse, men eftersom PCCS (991 II) och Porsche Approved Cup (991 I) räknas separat kommer det att vara optimalt att ha minst en bil i varje klass.
– Om ett team vinner båda klasserna i ett race kommer de att kvittera ut maxpoäng för två segrar vilket inte är möjligt om man exempelvis har alla sina bilar i en klass, säger Thomas Johansson, sporting director i PCCS och tillägger:
– Team som har fler än två förare behöver emellertid inte nominera vilka som ska representera dem i teammästerskapet eftersom det hela tiden är de två bästa som räknas. Det viktiga är att förarna ingår i samma team och har samma anmälare.

I Porsche Carrera Cup Scandinavia återfinns en lång rad duktiga och framgångsrika team. Deras medverkan har starkt bidragit till mästerskapets stabilitet, status och positiva utveckling.
– Den höga kvaliteten på teamen återspeglas i att Fragus Motorsport, ett av toppteamen i PCCS under de senaste åren, nu får chansen att köra i Porsche Mobil1 Supercup under 2020, säger Wermelin.

Tävlingssäsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia inleds på Ring Knutstorp i Skåne 15-16 maj. Totalt omfattas mästerskapet av sju deltävlingar och 14 race.