Talent Pool 2024 – ny ungdomssatsning av Porsche Sverige

02 april 2024, 11:47

Porsche Motorsports Juniorprogram har varit lyckad karriärväg för många internationella toppförare. Målsättningen och förhoppningen är att unga, talangfulla förare i de skandinaviska Porsche-mästerskapen ska gå samma väg. För att ge dem rätt förutsättningar att lyckas startar Porsche Sverige projekt Talent Pool 2024.

Projektledare för den nya ungdomssatsningen är racingprofilen Björn Wirdheim, koordinator för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Huvudsyftet med Talent Pool 2024 är att informera deltagarna om Porsches juniorutvecklingsprogram och ge dem förståelse för vad som krävs för att skapa en professionell karriär inom Porsche Motorsport, säger Wirdheim och tillägger:

– Men vi vill också se till att våra förare är väl förberedda inför säsongsstarten och alla deltävlingar i mästerskapen.

Talent Pool 2024 vänder sig till förare 23 år eller yngre i Porsche Sveriges båda mästerskap, Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Information om satsningen har gått ut till samtliga som åldersmässig kvalar in och dagen innan båda seriernas gemensamma roll out på Gelleråsen Arena i Karlskoga 23-24 april kommer ett längre introduktionsmöte att hållas. På det ska Wirdheim bland annat presentera Porsche Motorsports Juniorprogram. Dessutom kommer förra årets Porsche Carrera Cup-trea, Hampus Ericsson, att medverka för att berätta om sina upplevelser från Porsche Motorsports shoot-out 2023. Ericsson var då, av Porsche Carrera Cup Scandinavia, nominerad till uttagningsprocessen av nästa säsongs Porsche Junior.

Talent Pool 2024 kommer att vara en del av förarnas racingvardag under hela tävlingssäsongen.

– Vi kommer löpande att skicka ut information inför deltävlingarna, vi ska genomföra uppföljningsmöten varannan racehelg och jag kommer att göra mig tillgänglig för rådgivning, säger Wirdheim, som under sin aktiva karriär bland annat vann Formel 3000 och var test- och utvecklingsförare i Formel 1.

För många är Wirdheim dessutom känd som flitigt anlitad och uppskattad expertkommentator i TV där följarna av Formel 1 och Porsche Carrera Cup Scandinavia får ta del av hans erfarenhet och kunskap.