TAG Heuer Fastest Lap Award till Lukas Sundahl och Lars-Bertil Rantzow

05 oktober 2021, 06:05

Lukas Sundahl och Lars-Bertil Rantzow. Där har ni årets segrare i TAG Heuer Fastest Lap Award i Porsche Carrera Cup Scandinavia. För sin förmåga att gång på gång klockas för snabbaste racevarv fick fyrfaldige Porsche Carrera Cup-mästaren Sundahl och starke veteranen Rantzow ta emot var sin exklusiv klocka från TAG Heuer i samband med finalen på Mantorp Park.

Lukas Sundahl säkrade både sin fjärde Carrera Cup- titel och andra raka seger i TAG Heuer Fastest Lap Award redan i deltävlingen på Rudskogen Motorsenter. Med åtta snabbaste racevarv efter utflykten till Norge var han ohotad etta i tabellen. Men för att ytterligare förstärka sin överlägsenhet såg 24-åringen från Växjö till att vara snabbast även i båda finalheaten på Mantorp Park.
Med tio snabbaste varv på 14 starter var han väl värd den TAG Heuer Porsche Chronograph Speciel Edition som Marie Olander, Sales and marketing coordinator på Nortime, nordisk distributör av TAG Heuer, överräckte till Sundahl efter finalheaten på Mantorp Park.

Lars-Bertil Rantzow avgjorde inte TAG Heuer Fastest Lap Award i Norge, men man kan säga att han lade ena handen på den TAG Heuer Carrera förarna tävlat om i Masters Cup.
Med tre snabbaste varv på andra sidan gränsen gick nämligen Rantzow om och förbi Christoffer Bergström och Thomas Karlsson.
Med två varv upp på ovan nämnda duo skaffade sig skåningen ett utmärkt utgångsläge inför den avslutande deltävlingen. Det förvaltade han väl. 61-åringen klassvann båda racen – med snabbaste varv!
Under prisutdelningen fick Rantzow sin klocka av Nortimes Nordic Commercial Director, norrmannen Morten Fosshaug.
– Porsche och TAG Heuer har båda ett betydande arv inom motorsport och vi är väldigt stolta över det samarbete som TAG Heuer och Porsche har internationellt men framför allt vårt partnerskap i Porsche Carrera Cup Scandinavia. TAG Heuer Fastest Lap Award sätter ytterligare en nivå på tävlingen, där det passande nog är just tiden ner till tusendels sekund som avgör, säger Fosshaug.

Slutställning TAG Heuer Fastest Lap Award 2021
Porsche Carrera Cup Scandinavia

1) Lukas Sundahl, 10 snabbaste varv
2) Hampus Ericsson, 2
3) Emil Persson, 1
3) Simona de Silvestro, 1

Masters Cup
1) Lars-Bertil Rantzow, 7 snabbaste varv
2) Christoffer Bergström, 3
2) Thomas Karlsson, 3
4) Carl Philip Bernadotte, 1