TAG Heuer Fastest Lap Award 2022 till Sundahl och Morin

06 oktober 2022, 15:49

Lukas Sundahl blev inte bara mästare i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park. Och Hannes Morin blev inte bara tvåa i Porsche Approved Cup. Båda hyllades nämligen också för att ha bokförts för flesta snabbaste varv i sin respektive klass. Sundahl och Morin är årets segrare i TAG Heuer Fastest Lap Award och för den prestationen fick båda en mycket exklusiv klocka från TAG Heuer på lördagens prisutdelning.

Tiden är central i racing. Den avgör det mesta och är alltid ett kvitto på varje förares förmåga sett till det material han eller hon har att jobba med.
Med tanke på tidens betydelse är snabbaste varv något alla förare strävar efter i ett race. Bästa varvtid är alltid ett bevis på speed – oavsett slutplacering i mål.
I Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Approved Cup sätter man extra stort värde på snabbaste varv. Det ger nämligen en bonuspoäng per race i mästerskapstabellen.
Viktiga poäng som kan få stor betydelse för slutplaceringen i mästerskapet när säsongen ska summeras. Eller som i år – bli helt avgörande. Lukas Sundahl vann Porsche Carrera Cup Scandinavia en poäng före Ola Nilsson. Under säsongen noterades han för fem snabbaste varv (5 bonuspoäng). Nilsson hade två (2 bonuspoäng).

För Lukas Sundahl var det här fjärde segern i Fastest Lap Award. Den första tog han 2018. Efter det har det alltså blivit tre klockor till (2020, 2021, 2022). Årets exklusiva klocka från TAG Heuer är både elegant, tidlös och sportig, och den var självklart mycket uppskattad av de tämligen överlägsna pristagarna. Lukas Sundahl vann med tre varvs marginal, Hannes Morin med sju! I säsongens 14 race bokfördes nämligen Morin för hela nio snabbaste varv. Imponerande.

TAG Heuer Fastest Lap Award 2022
Porsche Carrera Cup Scandinavia

Lukas Sundahl, 5
Emil Persson, 2
Ola Nilsson, 2
Pontus Fredricsson, 1
Dennis Hauger, 1
Marcus Annervi, 1
Jan Magnussen, 1
Marcus Ericsson, 1

Porsche Approved Cup
Hannes Morin, 9
Erlend Olsen, 2
Andreas Ahlberg, 1
Christoffer Bergsten, 1
Robin Hansson, 1