Svenska racingstjärnor jagar internationella framgångar i Porsche Mobil 1 Supercup

25 december 2019, 12:22

Fragus Motorsport gör en unik satsning 2020. Teamet ska tävla med två bilar i såväl Porsche Carrera Cup Scandinavia som Porsche Mobil1 Supercup! Förare i båda mästerskapen blir Robin Hansson och Pontus Fredricsson, årets silver- och bronsmedaljör i PCCS.

Vid årets final i Porsche Carrera Cup Scandinavia avslutade Fragus Motorsport sin femte och hittills mest framgångsrika racingsäsong. Förarna Robin Hansson och Pontus Fredricsson, bägge medlemmar i Driver Development Programme 2019, säkrade en andra- och en tredjeplats i mästerskapet. På vägen mot silverpokalen hann Robin Hansson dessutom med att vinna sju av årets deltävlingar och belönades med Fastest Lap Award för flest antal snabbaste racevarv.

Teamet meddelar nu att man genomför en storsatsning under säsongen 2020. Teamets toppförare har siktet inställt på internationella framgångar i Porsche Mobil 1 Supercup, samtidigt som man jagar mästerskapssegern i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Historiskt då det är första gången ett helsvenskt team kör en hel säsong i Supercupen.
– Det blir en intensiv och spännande säsong. Åtta tävlingshelger utomlands och sju här hemma i Skandinavien. Dessutom kör vi de officiella testerna i både PCCS och i PMSC. Det blir en logistisk och sportslig utmaning med mycket körning i både racerbilar och lastbilar, säger teamägaren Lasse Hansson.

Tävlingspremiären i Porsche Mobil 1 Supercup sker den 3 maj i Nederländerna på den klassiska Formel 1-banan Zandvoort som då gör comeback på F1-kalendern efter 35 års frånvaro.
– Det blir jätteroligt och intressant, säger Robin Hansson. Det ska bli kul att köra båda serierna även om det blir mycket fokus på Supercup i år. Det blir mycket körning och back-to-back-race några veckor, men det hör till. Jag vill utvecklas som förare och det här är nyckeln.

Hansson var nyligen en av 12 förare i världen som valdes ut till Porsche Motorsport Junior Programme Shoot-out. Ett internationellt förartest som utvärderar de snabbaste och mest kompletta förartalangerna från samtliga nationella Carrera Cup-mästerskap.
– Jag tar det lite som det kommer. Vi var egentligen ganska överlägsna i år, både på bilsidan och själva körningen. Det såg ju väldigt bra ut fram till Fällfors och nu kan det egentligen bara bli bättre. Vi optimerar allt.

Även Pontus Fredricsson ser fram mot sitt utökade racingprogram 2020. Skogås-föraren stortrivdes på internationella banor under sin tid som formelbilsförare och tog en fin seger på Nürburgring 2018 när Carrera Cup gästade den legendariska tyska banan.
– Det har varit en dröm och ett mål att få köra Supercup ända sen jag började i Carrera Cup, säger Pontus Fredricsson. Det är bland det tuffaste man kan köra för Porsche och jag ser fram emot att köra alla världsbanor. Jag gillar framförallt Red Bull-ring och Spa, banor med hög fart och hårda inbromsningar. Det här är sjukt kul och spännande!

Porsche Mobil 1 Supercup är den internationella upplagan av entypsserien från Porsche som körs med 911 GT3 Cup, samma bilar som används i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Serien avgörs under åtta Grand Prix-helger på samma banor som Formel 1. Porsche Mobil 1 Supercup visas, precis som Porsche Carrera Cup Scandinavia, på Viasat Motor och streamingplattformen Viaplay.

Porsche Mobil 1 Supercup 2020
1-3/5: Zandvoort
8-10/5: Barcelona
22-24/5: Monaco
3-5/7: Spielberg
17-19/7: Silverstone
31/7-2/8: Budapest
28-30/8: Spa-Francorchamps
4-6/9: Monza