Supercupens race director gästar Porsche Carrera Cup Scandinavia

13 september 2019, 23:26

Han har varit race director för Porsche Mobil1 Supercup sedan 2011. Nu gästar rutinerade engelsmannen Peter Roberts, 61 år, Porsche Carrera Cup Scandinavia. Under Porsche Festival på Rudskogen Motorsenter ska han bland annat bistå Mikael Carlsson, race director för PCCS.

– Det är Peter själv som visat intresse för vårt mästerskap och tagit initiativ till att besöka en av våra deltävlingar. I ett pressat schema passade Porsche Festival här på Rudskogen honom bäst, berättar Thomas Johansson, sporting director för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Peter Roberts intresse för PCCS är givetvis glädjande för organisationen bakom mästerskapet, men också ett bevis på att Carrera Cup Scandinavia håller hög nivå. Det samma gäller för Roberts, som jämte uppgiften som Race Director för Porsche Mobil1 Supercup har samma roll i bland annat SRO World Challenge America GT4. Han är tävlingsledare för Dubai 24-timmars och anlitas sedan många år tillbaka som tävlingsledare för mästerskap och tävlingar inom brittisk racing.
Mellan åren 2010-2012 hade Roberts dessutom en roll som biträdande tävlingsledare för Storbritanniens GP i Formel 1.

– Jag har besökt många racerbanor runt om i världen, men aldrig tidigare har jag varit på en banan i Skandinavien, säger Roberts som under fredagen fick möjlighet att syna Rudskogen Motorsenter lite extra under ett par varv.
Han gillade vad han såg.

Roberts ser fram emot lördagens tävlingsheat i Porsche Carrera Cup Scandinavia under vilka han kommer att befinna sig i race control tillsammans med bland annat Mikael Carlsson.
– Jag hoppas att jag kan vara till hjälp, men jag har också förhoppningar om att hitta saker här som jag kanske kan ta med mig till Supercupen.