Sundahl skriver gärna Porsche Carrera Cup-historia på norsk mark

16 september 2021, 09:45

I fjol avgjorde Lukas Sundahl Porsche Carrera Cup Scandinavia i den näst sista deltävlingen. 17-18 september har 25-åringen från Växjö möjlighet att upprepa den bedriften. På Rudskogen Motorsenter i Norge kan Sundahl säkra årets titel, hans fjärde raka i mästerskapet!

En trio tredjeplatser på Mantorp Park förra hösten räckte gott och väl för att Lukas Sundahl skulle säkra sin tredje titel i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Till finalen på Ring Knutstorp kom han som klar mästare.
Årets sista deltävling avgörs just på Mantorp Park (1-2 oktober) och till banan i Östergötland återvänder Sundahl gärna som redan klar mästare. Allt hänger på hur det går kommande veckoslut. I Norge har smålänningen tre race på sig att utöka sin mästerskapsledning till ointagliga 55 poäng.
– Jag avgör gärna i Norge. Det är det självklara målet, säger Sundahl.
Men även om han har ”matchboll” tar Sundahl inte ut någon historisk seger i förskott. Vinner han blir han nämligen först med fyra titlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Allt kan hända i racing och går det åt pipan så tickar det snabbt på poängmässigt, konstaterar han.
Som i Falkenberg där Sundahl blev påkörd i det andra heatet, tvingads bryta och kammade noll. Hade han erövrat en pallplats i stället hade han varit ännu närmare ett nytt mästerskapsguld.

Vill inte tappa
Det faktum att Lukas Sundahl kan avgöra mästerskapet till sin fördel på den tekniska och snabba banan i Rakkestad ändrar inte hans och teamets (Sundahl-Pampas Racing) inställning till tävlingen. Inte mycket i alla fall.
– Vi resonerar väl på samma sätt nu som inför alla andra tävlingar – i kvalet är det hundra procent som gäller, sedan får vi se hur långt det räcker och tar oss an racen utifrån startposition. Står man i pole går man självklart för seger, men startar man tvåa eller kanske trea agerar man efter hur racet utvecklar sig, säger Sundahl och tillägger:
– Kanske tänker man lite extra när man är i det läge jag är i just nu. Jag vill självklart inte tappa några poäng, men går kanske inte stenhårt för att utöka ledningen heller. Hamnar man i det läge som jag var i Karlskoga – tvåa bakom Hampus Ericsson i båda racen – gör man inget dumt utan hämtar in de poäng man har. Där och då spelade det ingen större roll att han tog in några poäng på mig.