Sundahl-Pampas Racing nära trippel och 350.000 kr

27 september 2021, 17:13

Lukas Sundahl har redan säkrat titeln och segerchecken på 200.000 kr i Porsche Carrera Cup Scandinavia. På lördag kan mästarens team, Sundahl-Pampas Racing, erövra två titlar till – och ytterligare 150.000 kr.

När Sundahl Racing och Pampas Racing gick samman i vintras var målsättningen glasklar.
”Vi gör det här med ambitionen att köra hem alla titlar – Porsche Carrera Cup, Masters Cup och teammästerskapet”, sa teamchefen Per Sundahl då.
Nu, med bara finaltävlingen på Mantorp Park kvar i kalendern, är det nystartade teamet på väg att förverkliga sitt mål.
Fler än fyra poäng behövs nämligen inte i Östergötland för att Christoffer Bergström ska bli Masters Cup-mästare för första gången – och 14 räcker gott och väl för att Sundahl-Pampas Racing ska vinna teammästerskapet och förstapriset på 150.000 kr.

Med 50 poäng kvar att tävla om har Bergström en ledning på 46 poäng i klassen för förare över 40 år. Målgång i det inledande heatet är allt som behövs för att varken andreplacerade Thomas Karlsson eller någon annan ska kunna hindra honom från att bli mästare.
I teammästerskapet har Sundahl-Pampas Racing ett försprång på 86 poäng till närmaste konkurrent som är Fragus Motorsport. Fragus kan ta max 100 poäng till vilket innebär att Lukas Sundahl och Christoffer Bergström tillsammans bara behöver ta 14 i de återstående två racen. Hittills i år har de aldrig tagit mindre än 25 i något race.
– Vi har gjort en jättebra säsong och utgångsläget inför finalen kan vi inte klaga på, säger Per Sundahl och tillägger:
– Men ingenting är klart förrän det är klart.