Sundahl öppnade bäst på Drivecenter Arena

29 juni 2023, 22:31

Lukas Sundahl höll i taktpinnen under torsdagens tre testpass på Drivecenter Arena i Fällfors. Faktum är att den regerande mästaren var snabbast på alla tre. Och det med ganska god marginal dessutom. Med sin snabbaste tid, som han satte i det avslutande passet, var smålänningen tre tiondelar före Ola Nilsson, som var den som var närmast Sundahl i torsdagens samtliga framträdanden på banan.

– En bra dag, men det finns mer att plocka ut. Bästa varvet var inte helt optimalt, sa Sundahl, som inte lade så stor vikt vid tidsdifferensen till sina konkurrenter.
– Det kommer säkert att vara jämnare i morgon, konstaterade han.
Ola Nilsson, som toppar mästerskapstabellen, utmanade Sundahl, men fick se sig slagen tre gånger om. Skåningen kände sig inte helt bekväm på banan.
– Det är halt där ute, sa han och medgav att det något oberäkneliga underlaget påverkade både känsla och fart.

Hallänningen Marcus Annervi noterades för tredje snabbaste tid, + 0,864 efter Sundahl. Precis som så många andra satte han den tiden i det tredje och avslutande passet då merparten av förarna laddade med nya däck.
Tyvärr blev det passet något kortare än övriga sedan det avbrutits av tävlingsledningen. Skälet var att just Annervi brakade av tidigt på varvet, men dessbättre klarade sig såväl Annervi som bilen utan allvarligare skador. Båda står på startlinjen i morgon, fredag.

Bakom topptrion slutade Hampus Ericsson fyra och han hade inhoppande Indy Lights-mästaren Linus Lundqvist närmast efter sig. Emil Persson, Robin Knutsson och Gustav Bergström följde därefter.
Nionde man var Thomas Karlsson, som därmed var snabbast av förarna i Pro Am-klassen. Klassledande Mikael Karlsson var emellertid inte långt efter som nia – 9 tusendelar!

Hannes Morin, som likt Lundqvist gör ett inhopp i mästerskapet i Fällfors, fick nöja sig med elfte plats. Umeåföraren medgav av omställningen från Porsche 911 GT3 Cup (991 II) till Porsche 911 GT3 Cup (992) inte var helt enkel. Men Umeåkillen konstaterade också att det inte var på torsdagens tester han ska vara som snabbast utan i lördagens fjärde och avslutande race.

Resultat testdag (tre pass), Porsche Carrera Cup Scandinavia. Drivecenter Arena, Fällfors, 29 juni.
1) Lukas Sundahl, Micke Kågered Racing, 1.45,490
2) Ola Nilsson, Mtech Competition, + 0,300
3) Marcus Annervi, Race Team Gelleråsen – by AFR, + 0,864
4) Hampus Ericsson, M3G Motorsport, + 1,099
5) Linus Lundqvist, Porsche Experience Racing, + 1,300
6) Emil Persson, M3G Motorsport, + 1,464
7) Robin Knutsson, WCR-Pampas Racing, + 1, 579
8) Gustav Bergström, M3G Motorsport, + 1,924
9) Thomas Karlsson (Pro-Am), Mtech Competition, + 2,251
10) Mikael Karlsson (Pro-Am), Micke Kågered Racing, + 2,260
11) Hannes Morin, Steber Racing, + 2,328
12) Oscar Löfquist (Pro-Am), Kjellin Motorsports, + 2,453
13) Kjelle Lejonkrans (Pro-Am), Race Team Gelleråsen – by AFR, + 2,521
14) Albin Wärnelöv (Pro-Am), Micke Kågered Racing, + 2,624
15) Christoffer Bergström (Pro-Am), WCR-Pampas Racing, + 2,763
16) Hampus Hedin (Pro-Am), Fragus Motorsport, + 3,632