Sundahl och Morin toppar mer än mästerskaptabellerna

13 augusti 2022, 11:31

Lukas Sundahl och Hannes Morin toppar Porsche Carrera Cup Scandinavia respektive Porsche Approved Cup halvvägs in i säsongen. Med det är inte bara i mästerskapstabellen smålänningens och västerbottningens namn står överst. Sundahl och Morin har även flest pole positions och snabbaste varv i sin respektive klass.

Sju av 14 race har avgjorts i den 19:e upplagan av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Inför Kanonloppet på Gelleråsen Arena 19-20 augusti har Lukas Sundahl ryckt åt sig en ledning på 38 poäng i mästerskapstabellen och i Porsche Approved Cup är Morin etta knappt före Andreas Ahlberg.
Bakom Sundahls och Morins framgångar hittills ligger bland annat starka kvalinsatser och bra fart i racen.

Låt oss börja med Sundahl. Hittills har han kvalat till pole position i alla race utom det inledande heatet senast i Anderstorp. Då var Edvin Hellsten snabbast.
I statistiken över snabbaste varv har Sundahl inte varit lika dominant. Men nästan. I fem av sju race har föraren från Micke Kågerad Racing bokförts för bästa varvtid.

Hannes Morin har övertygat nästan lika mycket som Sundahl. I Porsche Approved Cup har han fem pole positions och fyra snabbaste varv. Starkt av nykomlingen från Umeå som många trodde på som en het, kanske den hetaste, segerkandidaten innan säsongen. Hittills har Morin, som tävlar för Steber Racing, verkligen levt upp till högt ställda förväntningar.

Kval- och snabbaste varv-statistik hittills i mästerskapet

Pole positions

Porsche Carrera Cup Scandinavia
6 st: Lukas Sundahl
1 st: Edvin Hellsten

Porsche Approved Cup
5 st: Hannes Morin
2 st: Andreas Ahlberg

Snabbaste varv

Porsche Carrera Cup Scandinavia
5 st: Lukas Sundahl
1 st: Pontus Fredricsson
1 st: Dennis Hauger

Porsche Approved Cup
4 st: Hannes Morin
1 st: Erlend Juan Olsen
1 st: Christoffer Bergström
1 st: Andreas Ahlberg