Sundahl och Bergström i samarbete – siktar på alla titlar 2021

16 december 2020, 16:55

Lukas Sundahl och Christoffer Bergström. Där har ni förarduon som siktar på grand slam i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2021. När Sundahl Racing och Team Pampas gör gemensam sak under nya teamnamnet Sundahl Pampas Racing är nämligen målsättningen högt satt. – Vi gör det här med ambitionen att köra hem alla titlar – Carrera Cup, Masters Cup och teammästerskapet, säger teamchefen Per Sundahl.

Det var under årets finaltävling på Ring Knutstorp som Per Sundahl och Christoffer Bergström började prata om att kanske göra en gemensam satsning 2021. Nu är den klar. Nya Sundahl Pampas Racing har anmält Lukas Sundahl och Christoffer Bergström till nästa års mästerskap. Den förstnämnde går för fjärde raka guldet i Porsche Carrera Cup Scandinavia och Bergström för första titeln i Masters Cup för förare över 40 år. Gemensamt siktar de också på att erövra teammästerskapet.
– Vi har haft möten med Christoffer och hans team och är övertygade om att det här samarbetet kommer att bli bra. Vi ska stå bredvid varandra med trailers och tält i depån, men tävla under samma flagg, säger Per Sundahl.
– Vi är två små och inte helt olika team som går ihop. Det här känns verkligen positivt och inspirerande, säger Bergström, som var en av favoriterna till Masterstiteln redan den här säsongen.
Men efter en olycklig start med två brutna race i de inledande deltävlingarna tappade han tätkänning direkt. Bergström kom emellertid igen starkt och vann fem race – flest av alla i Masters Cup – och slutade fyra i tabellen.
– 2021 är målsättningen att vinna, att ta alla tre titlar, säger Bergström.

Teamästerskapet 2020 vanns av Steber Racing med Hugo Andersson och Patrick Rundquist. ”Ensamteamen” Sundahl Racing (Lukas Sundahl) och Team Pampas (Christoffer Bergström) slutade fyra och sexa. Deras sammanlagda poängsumma hade räckt till, ja just det, seger.
– Det är den titeln, liksom de andra två, vi vill erövra 2021. Sedan får vi se om vi lyckas, säger Per Sundahl.

Samarbetet mellan Sundahl Racing och Team Pampas kommer inte bara vara synligt i tabellen i teammästerskapet. Bland annat planeras gemensamma tester, liksom utbyte både tekniskt och erfarenhetsmässigt. Regerande mästaren Lukas Sundahl kommer dessutom att agera förarcoach åt Bergström.
– Det här är en enorm möjlighet för mig att ta nästa steg i min utveckling på de svenska banorna, säger Bergström.
Per Sundahl konstaterar dessutom:
– Jag tror vi har en hel del att ge varandra. Jag ser fram emot samarbetet. Det här ger både oss och Bergströms gäng en bra kick när vi nu går in i en ny säsong.

Förutom två bilar i Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer Sundahl Pampas Racing att driva en Porsche Cayman GT4 Clubsport i nya Porsche Sprint Challenge Scandinavia.