Sundahl hoppas på önskerepris och nytt avgörande i Norge

14 september 2022, 14:35

I fjol avgjorde Lukas Sundahl Porsche Carrera Cup Scandinavia med tre heatsegrar på Rudskogen Motorsenter. I år har den fyrfaldige mästaren chans att upprepa den bedriften. – Vi ska i alla fall försöka, lovar han inför deltävlingen i Norge 16-17 september.

Lukas Sundahl dominerade fjolårets besök på banan i Rakkestad. Han var snabbast på träningen, vann båda kvalomgångarna och stod överst på pallen efter samtliga tre race.
– Sett till helheten är det en av mina bästa racehelger någonsin, medger Sundahl som i fjol faktiskt hade exakt samma, imponerande facit i Anderstorp.

2021 åkte Sundahl till Norge med en ledning på 43 poäng till andraplacerade Hampus Ericsson. I år är hans försprång till tvåan Emil Persson 18 pinnar.
– Utgångsläget är något sämre den här gången och det beror bland annat på att jag gjort lite för många misstag, säger Sundahl.

Vid tre racesegrar och maximala poäng (25 för heatvinst plus bonuspoäng för både pole position och snabbaste varv) skulle Sundahl komma upp i 246 poäng.
Då måste Emil Persson stå på pallen i alla tre race. Blir han fyra är chansen till titeln borta. Då skiljer det 57 poäng mellan honom och Sundahl med 54 kvar att tävla om i säsongsfinalen på Mantorp Park den 1 oktober.
För tredjeplacerade Hampus Ericsson, som är 36 poäng efter Sundahl, räcker inte ens en trio andraplatser om den regerande mästaren maximerar sitt poänguttag på andra sidan gränsen.

Sundahl har chansen att avgöra, men samtidigt ska det konstateras att han inte är ensam om att trivas på Rudskogen Motorsenter.
Emil Persson och Hampus Ericsson gjorde båda mycket bra ifrån sig på den norska banan förra året. Emils placeringsrad var 4-4-3, Ericssons 3-3-2.
Ännu bättre lyckades Edvin Hellsten som erövrade pallplats i varje heat (2-2-3).
– Edvin är snabb där och det är positivt för min del. Förhoppningsvis kan han vara med och norpa poäng både från Emil och Hampus, säger Sundahl som kanske kan hoppas att fler blandar sig striden om pallplatserna.
Ola Nilsson, Marcus Annervi och Pontus Fredricsson är tänkbara kandidater, liksom norrmannen, F2-föraren Dennis Hauger. Han följer upp gästspelet i Fällfors tidigare i år med en ny start, den här gången på hemmaplan.

Sundahl spekulerar ogärna i hur det kommer att gå på Rudskogen Motorcenter kommande helg eller hur det kommer att se ut i mästerskapstabellen efter målflagg på lördag eftermiddag.
Däremot medger han:
– Det hade varit jäkligt skönt att kunna avgöra. Vi får göra så gott vi kan, minimera misstagen och sedan får vi se hur det slutar.