Sundahl höll undan till sin första Porsche Carrera Cup-seger på Drivecenter Arena

17 juni 2022, 22:34

Nu kan han räkna in en seger även på Drivecenter Arena i Fällfors, fyrfaldige Porsche Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl. Smålänningen klev nämligen upp överst på pallen när det första av tre race i Midnattssolsloppet avgjordes under fredagskvällen. Sundahl, som i sin Porsche 911 GT3 Cup (992) vann före norske Formel 2-stjärnan Dennis Hauger och skåningen Ola Nilsson, övertog därmed ledningen i mästerskapet eftersom tabellettan från premiären, Hampus Ericsson, åkte av och bröt.

Ett starkt kval, där han säkrade pole position i helgens samtliga tre race, följde alltså Lukas Sundahl upp med seger redan under fredagen. Han har stått på pallen i Fällfors tidigare, men aldrig som segrare.
– Det känns bra med en förstaplats här uppe också. Jag fick en bra start från pole position, tryckte på lite i början och skapade en lucka. När sedan Hampus försvann tog jag det lite lugnt för att spara bakdäcken, sa Sundahl, som i slutet av racet uppvaktades av gästföraren Dennis Hauger. Norrmannen närmade sig, men fick en punktering och fick nöja sig med andra plats före Ola Nilsson.

Superkul med pallplats
Den sistnämnde kvalade som tvåa, men eftersom han var för snabb under gulflagg fick han tre platsers nedflyttning på gridden och startade därför från femte position. Han var inte helt överens med tävlingsledningen om den bestraffningen, men desto gladare över placeringen i racet.
– Superkul med en pallplats. Dessutom kände jag att jag höll jämn pace med både Sundahl och Hauger, sa en nöjd Nilsson.

Starka uppkörningar
Bakom topptrion körde Pontus Fredricsson upp sig till fjärde plats – från den åttonde startposition han, i likhet med Nilsson, fick på grund av att han också var alldeles för snabb under gulflagg i kvalet.
Samma misstag gjorde sig Edvin Hellsten skyldig till, men även han svarade för en stark uppkörning – från tolfte till sjätte plats.
Mellan Fredricsson och Hellsten slog sig Emil Persson in.
Övriga förare på topp-tio-listan var Marcus Annervi, Mikael Karlsson, Robin Knutsson och Hannes Morin. Den sistnämnde var dessutom snabbast i Porsche Approved Cup – klassen i klassen för Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Tvåa där var Christoffer Bergström och trea Andreas Ahlberg.
Den sistnämnde toppar tabellen, nu med Morin närmast efter sig.