Sundahl från start till mål – nu har han guldläge

18 september 2021, 13:00

Lukas Sundahl visade inga nerver i helgens andra Porsche Carrera Cup-race på Rudskogen Motorsenter. Från pole position tog han kommandot från start och vann till slut med betryggande nio sekunder före Edvin Hellsten som skuggades av Hampus Ericsson över mållinjen.

Tack vare segern utökade Sundahl sin ledning i mästerskapet. I det tredje och sista racet i Norge har han stora möjligheter att avgöra mästerskapet och säkra sin fjärde titel.
– Nu är det nära, men det är ett race kvar och allt kan hända, säger Sundahl som skaffat sig ett försprång på 63 poäng.
Edvin Hellsten kopierade också sin insats från i fredags och det samma gällde för trean Hampus Ericsson och fyran Emil Persson.
– Ett bra race och en kul fight med Hampus, konstaterade en nöjd Hellsten, som gick förbi Persson i tabellen och därmed är uppe på tredje plats.
Hampus Ericsson var inte lika nöjd efteråt.
– Tråkigt att komma trea. Surt när man har pace för mer, sa han bland annat.

För Hugo Andersson blev det en placering upp jämfört med det första heatet på Rudskogen Motorsenter. Då fick han ge sig för gästföraren Simona de Silvestro och nöja sig med sjätte plats. I race två höll han undan för schweiziskan. Trots hård uppvaktning.
I Masters Cup fick Lars-Bertil Rantzow snabb revansch. Han tvingades bryta i fredags, men var på sin nionde plats först över mållinjen av alla +40-förare i lördagens inledande heat.