Sundahl, Ericsson och Nilsson på pallen

01 juli 2023, 18:56

Lukas Sundahl tog en ny seger i helgens tredje race på Drivecenter Arena i Fällfors. Smålänningen vann från pole position och hade Hampus Ericsson och Ola Nilsson närmast efter sig över mållinjen.

Sundahl gjorde en bra start och tog täten från pole position. Ericsson hängde på från ruta två och de båda höll sedan ihop heatet igenom.
– Ett stabilt och bra race från min sida, sa Sundahl.
Ericsson var också nöjd med sin prestation.
– Lukas var snabb, men det var vi med. Bilen blev snabbare ju längre in i racet vi tog oss, men jag kom inte riktigt åt honom, konstaterade Ericsson.
Ola Nilsson inledde från fjärde ruta, men tappade en placering då han hamnade på yttern i den första kurvan. Därifrån inledda han en lyckad jakt som bland annat innehöll omkörningar av såväl Linus Lundqvist som Emil Persson.
Ovan nämnde Persson fick nöjd sig med fjärde plats medan Lundqvist tog målflagg som sjua. Mellan dem rullade Robin Knutsson och Hannes Morin in på femte respektive sjätte plats.
Åttonde man var Mikael Karlsson, som därmed tog ännu en seger i Pro Am. Tvåa i den klassen blev Kjelle Lejonkrans och Albin Wärnelöv var trea.
Racet var händelserikt och tyvärr tvingades flera förare bryta. En av dem var mästerskapstrean Marcus Annervi, som på grund av en nollpoängaren tappade en placering i tabellen.
Inför det avslutande Norrlandsracet toppar Lukas Sundahl mästerskapstabellen med 129 poäng, 24 fler än Hampus Ericsson. Bakom toppduon är det jämnt mellan Emil Persson, Ola Nilsson och Marcus Annervi. Endast två poäng skiljer trion åt.

Preliminära resultat Race 1.
1. Lukas Sundahl, Micke Kågered Racing, 27:05.904
2. Hampus Ericsson, M3G Motorsport, +0.587
3. Ola Nilsson, Mtech Competition, +3.144
4. Emil Persson, M3G Motorsport, +4.904
5. Robin Knutsson, WCR-Pampas, +5.385
6. Hannes Morin, Steber Motorsport, +8.784
7. Linus Lundqvist, Porsche Experience Racing, +10.314
8. Mikael Karlsson (AM), Micke Kågered Racing, +17.826
9. Gustav Bergström, M3G Motorsport, +18.006
10. Kjelle Lejonkrans (AM), Race Team Gelleråsen By AFR, +20.022
11. Albin Wärnelöv (AM), Micke Kågered Racing, +21.631
12. Hampus Hedin (AM), Fragus Motorsport, +29.524
DNF. Oscar Löfquist (AM), Kjellin Motorsports, DNF
DNF. Christoffer Bergström (AM), WCR-Pampas, DNF
DNF. Thomas Karlsson (AM), Mtech Competition, DNF