Sundahl bara målgång från tredje raka titeln

03 oktober 2020, 12:26

Lukas Sundahl närmar sig sin tredje raka titel i Porsche Carrera Cup Scandinavia med stormsteg. Efter tredjeplatsen bakom gästförarna Tom Blomqvist och Johan Kristoffersson i lördagens inledande heat på Mantorp Park är det bara en poäng som skiljer honom från att bli mästare igen. Bryter han inte dagens andra och avslutande heat är saken klar. – Nu handlar det om att ta bilen i mål, konstaterade Sundahl mycket riktigt efter förmiddagens heat.

Lukas Sundahl hade en ganska lugn resa mot tredjeplatsen. Inledningsvis hakade han på Blomqvist och Kristoffersson i täten, men när han fick en lucka bakåt till Pontus Fredricsson valde han att bara bevaka sin placering.
Heatets stora fighter utspelade sig framför och bakom Sundahl. Kristoffersson utnyttjade ett misstag från Blomqvist i Pariskurvan redan på det andra varvet, men tre varv från slutet kontrade Blomqvist och återtog ledningen med en sen inbromsning i Mjölbysvängen.
– Ett roligt race, sa Blomqvist som tog hand om däcken på bästa sätt vilket också gav honom möjligheten att ta sin andra seger i debuten i Carrera Cup.
Han vann som bekant fredagens race – även det före Kristoffersson och Sundahl.
– Jag hade ganska bra kontroll, men sedan fick jag en dålig första sektor och det utnyttjade Blomqvist och dök på mig i Mjölbysvängen, sa Kristoffersson.

Den andra stora duellen bjöd Pontus Fredricsson och Christoffer Bergström på. Bergström jagade Fredricsson och fjärdeplatsen genom hela racet, men trots en hel del bekymmer med understyrning lyckades Fredricsson hålla undan. Hade Bergström tagit som om hade mästerskapet varit avgjort – då hade inte Fredricsson ens haft en teoretisk möjlighet att ta sig ikapp och förbi Sundahl i mästerskapstabellen.
Femteplatsen gav Bergström andra raka segern i Masters Cup den här helgen. Sexa blev Hampus Ericsson som därmed befäste sin tredjeplats i mästerskapet. Nu är han sex poäng före Hugo Andersson (nionde man i racet) på sin bronsplats. Edvin Hellsten (sjua i racet) har 17 poäng upp till Ericsson.