Storformen håller i sig – Ola Nilsson öppnade finalhelgen bäst

21 september 2023, 17:39

Ola Nilsson gav titelkonkurrenterna något att fundera på under torsdagens testdag på Mantorp Park. I det tredje och avslutande passet, då alla utom en förare noterade dagens bästa varvtid, var nämligen skåningen snabbast. Med marginal dessutom. Nilsson var två tiondelar före Hampus Ericsson och tre och en halv tiondel före Lukas Sundahl.

Trion som kommer att göra upp om titeln på lördag var alltså raskast ur startblocken i Östergötland. Nilsson visade att hans fina höstform håller i sig. Även Ericsson imponerade. Hans uppladdning inför finalen har nämligen inte varit den bästa – matförgiftad och sängliggande de senaste dygnen.
– Men nu mår jag bättre, sa Ericsson som med tanke på förutsättningarna tog sovmorgon och stod över det första passet.
Mästerskapsledande Sundahl, som i likhet med sina toppkonkurrenter plockade fram ett nytt set däck, hängde inte riktigt med Nilsson. Micke Kågerad Racing har lite att fundera på inför fredagen då förutsättningarna rent vädermässigt ser ut att bli helt annorlunda jämfört hur de var under den första finaldagen: 23 grader varmt, strålande solsken och inte en regndroppe i hela Östergötland.
Under fredagen är det stor risk för regn lagom till eftermiddagens kval. Åtminstone enligt SMHI:s prognos som klassas som ”ganska säker”.

Best of the rest bakom topptrion Nilsson, Ericsson och Sundahl var Daniel Roos vars tid bara var sex hundradelar långsammare än Sundahls. Edvin Hellsten, som gör ett inhopp hos Fragus och som inte suttit i en Porsche 911 GT3 Cup (992) sedan finalen förra året, imponerade med femte plats.
Stark var även Marcus Ericsson som var sexa, drygt sex tiondelar från Nilssons bästatid och bara 33 tusendelar efter Hellsten.
Marcus Annervi och Emil Persson, som båda var så snabba och framgångsrika på Mantorp Park i fjolårets final, var sjua och åtta, sju tiondelar från toppen.
På nionde plats, nio tiondelar från dagens snabbaste tid, slog sig Pro Am-ettan Mikael Karlsson in. Två i klassen var Christofer Bergström och trea Hampus Hedin.