Stjärnspäckat VIP-race vid finalen i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia

21 november 2019, 07:32

Gräddan av den unga svenska racingeliten från Porsche Carrera Cup Scandinavia möts i en prestigeladdad uppvisningstävling i sim-racing. Finalfesten i Danderyd blir en delikatess för alla som älskar racing.

Lördagen den 23 november körs den historiska första finalen i skandinaviens största sim-racingmästerskap Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia. Av totalt 2 891 deltagande förare återstår nu de tolv snabbaste som möts och gör upp om mästartiteln på Porsche Center Danderyd.

Topptrion på plats
På plats under finaleventet finns även eliten från den ledande skandinaviska racingserien Porsche Carrera Cup Scandinavia. Sju unga talanger i toppklass som utmanar varandra i ett prestigeladdat VIP-race. Uppvisningstävlingen samlar den regerande dubbla PCCS-mästaren Lukas Sundahl, mästerskapstvåan Robin Hansson och tredjeplacerade Pontus Fredricsson. Bland racingseriens unga löften syns även mästaren i årets Porsche Approved Cup, Hugo Andersson.

Vassa gästförare
Det skulle inte vara ett Carrera Cup-event om inte de etablerade racingstjärnorna utmanades av internationellt meriterade gästförare. Tre av svensk racings mest lovande talanger från den globala motorsportscenen återfinns i startlistan. F3-förarna Linus Lundqvist (mästare i brittiska Formel 3 2018) och Hampus Ericsson. Samt Rasmus Lindh, som återfinns i toppskiktet av Road To Indy-programmet.
– Satsningen på Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia handlar lika mycket om att sänka tröskeln till motorsporten och att utveckla svensk racing som det gör om sim-racing, säger Sanna Strömbäck, marknadschef på Porsche Sverige.

360-koncept
Porsche Sverige arbetar utifrån ett Racing 360-koncept med ambitionen att hålla passionen för racing igång året runt. Detta genom att erbjuda seriösa racingmästerskap både under sommaren, i form av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Samt på vintern i den virtuella racingmiljön, vilket Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia erbjuder.
– För alla racingfans tar vi nu tillfället i akt i samband med Esports-finalen och knyter samman våra racingaktiviteter. Vi är otroligt stolta över Carrera Cup. Kvalitén på startfältet och racingmästerskapets formkurva är mycket stark och vi är säkra på att förarna på plats kommer att inspirera framtidens racingstjärnor. För den som älskar racing finns bara en plats att vara den kommande lördagen, avslutar Strömbäck.

Livesänt TV-event
Finalen i Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia är ett livesänt TV-event under ledning av Sveriges mest hyllade motorsportkommentator Janne Blomqvist. Det sänds live på Viasat Motor och Viaplay från 15:00 lördag 23 november. Sändningen från lördagens VIP-race ser du på Youtube-kanalen för Porsche Carrera Cup Scandinavia från 18:00.