Stjärnskottet Hampus Ericsson utmanar eliten i Porsche Carrera Cup Scandinavia

13 juni 2019, 08:09

En av Sveriges mest lovande racingtalanger axlar manteln efter Formel 1-världsmästaren och Indy 500-segraren Jacques Villeneuve. F3-vinnaren kommer till start som gästförare på Drivecenter Arena.

Hampus Ericsson är en av Sveriges hetaste unga racingtalanger. Till helgen utmanar han de etablerade stjärnorna som kämpar om segrarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Hampus Ericsson är en av de snabbaste svenska kartingförarna under 2010-talet. 17 år gammal är han redan en uppmärksammad talang på den europeiska racingscenen och på god väg att etablera sig bland Sveriges stora framtidshopp inom internationell formelbilsracing.

2019 kör Hampus i brittiska Formel 3 med Double R Racing. Teamet grundades av Formel 1-stjärnan Kimi Räikkönen och har stor erfarenhet av att fostra svenska stjärnskott till framgång. Bland annat hjälpte Double R Linus Lundqvist till seger i mästerskapet 2018.

Nu utmanar Hampus eliten i Porsche Carrera Cup Scandinavia som gästförare i helgens deltävlingar på Drivecenter Arena. Han axlar därmed manteln efter F1-världsmästaren och Indy 500-vinnaren Jacques Villeneuve som körde Porsche Sveriges gästbil på Ring Knutstorp tidigare i år.

– Det ska bli otroligt spännande att köra en fabriksbygd racerbil från Porsche Motorsport, säger Hampus Ericsson. Det är första gången jag sitter i en 911 GT3 Cup och dessutom på en helt ny racingbana utanför Skellefteå. En riktigt cool utmaning!

Hampus kommer till Drivecenter Arena utanför Skellefteå med mycket fart i kroppen. För bara fyra veckor sedan tog han sin första seger i Formel 3 efter strålande körning i Race 3 på klassiska Snetterton Motor Racing Circuit utanför Norwich i England.

– Porsche Carrera Cup Scandinavia är alltid på jakt efter nya talanger. Publiken i Fällfors får nu en unik chans att uppleva en av framtidens racingstjärnor här på hemmaplan, säger Porsche Sveriges direktör Raine Wermelin. Det är första gången Hampus kör en GT-bil och det ska bli kul att se vad han kan prestera på Drivecenter Arena.