Starkt startfält i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2021

17 december 2020, 08:13

Räkna med ett stort och starkt startfält i Porsche Carrera Cup Scandinavia kommande säsong. Redan nu är nämligen inte mindre än 18 bilar anmälda till mästerskapet. – Det är tuffa tider och att vi redan har 18 bilar klara tycker jag är ett styrkebesked för Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige.

Bland de anmälda förarna återfinns bland annat regerande mästaren Lukas Sundahl liksom årets tvåa och trea, Pontus Fredricsson och Edvin Hellsten.
Magnus Öhman, mästare i Masters Cup, är också anmäld och det samma gäller för hans främsta utmanare den här säsongen, prins Carl Philip och Thomas Karlsson.
Årets segrare i teammästerskapet, Steber Racing, är tillbaka med samma duo som säkrade guldet på Ring Knutstorp första helgen i oktober, unga talangerna Hugo Andersson och Patrick Rundquist.
Räkna också med stort deltagande igen från vårt västra grannland. Hittills är en kvartett norrmän anmälda. Tyvärr kunde inga norska team delta under 2020 pga pandemin.

– Utöver namnen på den dagsaktuella listan vet vi dessutom att några nya starka namn och team jobbar på att komma till start. Vi får se hur det utvecklas i början på 2021, säger Wermelin.
Precis som alla andra hoppas han att läget i världen lättar så att kalendern kan följas och att mästerskapets tävlingsarrangörer kan få ta emot publik i slutet på säsongen.
I väntan på det kan alla motorsportintresserade följa Porsche Carrera Cup Scandinavia live på Viaplay och V Sport Motor. De populära sändningarna från tävlingarna fortsätter nämligen 2021 då det, precis som 2020, kommer att finnas totalt 500.000 kr i prispengar i att tävla om. Av dessa tillfaller 200.000 kr vinnande förare i mästerskapet.

Anmälda till Porsche Carrera Cup Scandinavia 2021
Lukas Sundahl, Sundahl-Pampas Racing
Pontus Fredricsson, TBA
Edvin Hellsten, Nova Racing
Hugo Andersson, Steber Racing
Magnus Öhman (M), Mtech Competition
Thomas Karlsson (M), Mtech Competition
Carl Philip Bernadotte (M), Mtech Competition
Christoffer Bergström (M), Sundahl-Pampas Racing
Patrick Rundquist, Steber Racing
Krister Andero (M), Prido Racing
Hampus Hedin, Fragus Motorsport
Roger Hermansen (M), Hermansen Racing
Ole William Nærsnes, Jaffa Racing
Pål Pettersen Berg (M), Ohana Racing
Lars-Bertil Rantzow (M), R Competition by Porsche Center Helsingborg
TBA, Fragus Motorsport
TBA, Mtech Competition
TBA, Porsche Experience Racing (VIP gästförare)

M = Masters Cup