Stark premiär av Christoffer Bergström i Porsche Sprint Challenge Middle East

16 december 2019, 18:22

Christoffer Bergström fick en bra start på årets säsong i Porsche Sprint Challenge Middle East. Fjolårstrean i Pro Am-klassen kunde nämligen vända åter från premiären på Bahrain International Circuit med tre pallplatser i bagaget. Allra bäst lyckades Bergström i det tredje och avslutande racet där han vann sin klass och blev femma totalt, hans bästa placering någonsin i mästerskapet.

Christoffer Bergström hade ingen möjlighet att medverka på testdagen innan premiären i Bahrain. Därför blev det bara en halvtimmes test för honom innan allvaret drog igång.
– Med tanke på den ringa körtiden innan är jag jättenöjd med helgen. Jag utvecklade min körning för varje pass och allra bäst gick det i det sista heatet där jag från sjunde startposition lyckades avancera två platser och vinna min klass.

Sällskap från PCCS
Totalt deltog 13 förare från nio nationer i säsongens första race. Till nästa deltävling, som avgörs i Dubai 24-25 januari, väntas deltagarantalet växa med några bilar.
– Då får jag även sällskap av en kollega från Porsche Carrera Cup Scandinavia. Krister Andero ska nämligen köra den tävlingen, berättar Bergström.
Magnus Öhman, tvåa i 2019 års Masters Cup i PCCS, har kört mästerskapet i Mellanöstern många säsonger men står över i år. I premiären deltog inte heller Michael Knutzon, som vann Am-klassen 2018/2019.

Bra konkurrens
Efter premiärhelgen där Christoffer Bergström noterades för fina placeringsraden 3-3-1 (9-9-5 totalt) är svensken tvåa i Pro Am-tabellen, endast sex poäng bakom holländaren Jesse Van Kuijk, som klassvann de inledande två racen och slutade tvåa bakom Bergström i det tredje.
– Tillsammans med sin bror Daan Van Kuijk gör Jesse en storsatsning. Teamet ska nämligen köra årets upplaga av Porsche Mobil 1 Supercup.
Holländarnas satsning speglar en del av den tuffa konkurrenssituation som råder i Porsche Sprint Challenge Middle East.
– Det är många bra förare i mästerskapet vilket gör att jag sätter stort värde på min prestation i premiären. Jag är jättenöjd med allt – min körning, bilen och teamet, säger Bergström som är helt klar för de tre inledande deltävlingarna.
– Men jag ska försöka få till de två avslutande också. Men där är jag inte riktigt ännu.