Sprint Challenge-mästaren Annervi redo för ny utmaning med Race Team Gelleråsen

18 mars 2022, 10:00

Den 18 september i fjol säkrade han titeln i Porsche Sprint Challenge. Sedan dess har Marcus Annervi bara haft ett enda mål för ögonen – Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022. – Jag började anpassa min körstil till den nya bilen redan i Sprint Challenge-finalen på Mantorp Park, berättar 25-åringen från Halmstad.

Att Marcus Annervi blir en av årets nykomlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia har varit känt länge. Ända sedan den 13 oktober 2020 faktiskt. När Annervi offentliggjorde sin satsning på Porsche Sprint Challenge sa han nämligen: ”Porsche Sprint Challenge passar väl in i vår långsiktiga plan att köra Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022”.

Inte rattrostig
Nu är Annervi och Race Team Gelleråsen – by AFR framme vid det målet. Kommande vecka levereras nya Porsche 911 GT3 Cup (992) och teamet kan på allvar börja de avslutande förberedelserna inför premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp 13-14 maj.
Det inledande arbetet påbörjades som sagt redan i samband med fjolårets final.
– Då började jag justera mitt körsätt inför var som väntar. Bland annat provade jag att vänsterbromsa för första gången i tävlingssammanhang, berättar Annervi.
Sedan dess har han fortsatt och finslipat det arbetet. På flera banor ute i Europa! Annervi har nämligen varit referensförare åt Kenneth Ahnelöv under hans utlandstester inför sin andra säsong i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
På frågan hur mycket Annervi kört Ahnelövs Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport ger han inget detaljerat svar på, men konstaterar med ett leende:
– Jag har ingen rattrost i alla fall.

Överlägsen mästare
Marcus Annervi erövrade premiärtiteln i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i överlägsen stil. Han var storfavorit till guldet innan säsongen och levde upp till högt ställda förväntningar. Eller vad sägs om tio racesegrar av tolv möjliga! Den ende som lyckades besegra Annervi var Robin Hansson, som gjorde inhopp i mästerskapet i deltävlingen i Norge.
– Men även om vi var favorittippade låg vi verkligen inte på latsidan. Vi tränade stenhårt hela säsongen, gav hundra procent i varje tävling och utvecklade såväl vår snabbhet på banan som vår tekniska förmåga.

Slår ur underläge
Ungdomliga Race Team Gelleråsen – by AFR har fortsatt på samma linje under vintern. Annervi vet att det är ett måste för att klara sig i den tuffa konkurrensen.
– Det gäller att hela tiden vara på tårna, konstaterar hallänningen, som har svårt att på förhand placera in sig i 2022 års Carrera Cup-startfält med uppemot 30 bilar.
– Jag väljer att slå ur underläge och sätter upp en topp 10-placering som försiktig målsättning till att börja med. Det finns många förare i det här mästerskapet som har betydligt fler varv under bältet än vad jag har.

Tre mästerskap
Race Team Gelleråsen – by AFR kommer att delta i tre mästerskap den här säsongen. Förutom Porsche Carrera Cup Scandinavia väntar start i Porsche Sprint Challenge Scandinavia (Kenneth Ahnelöv) och GT4 Scandinavia (Gustav Bard/Patrik Skoog).
Bakom Race Team Gelleråsen står Gelleråsen Arenas ägare, tidigare stjärnföraren Richard Göransson. Ända sedan teamstarten för flera år sedan har han varit delaktig i utvecklingsarbetet av såväl team som förare. Göranssons roll som rådgivare och bollplank har varit viktig, men på grund av sitt engagemang i den egna anläggningen har han haft svårt att vara på plats under tävlingarna.
– Men i år tror och hoppas både han och vi att han kan vara med ute på banorna lite mer än tidigare, säger en förhoppningsfull Annervi.
Under tävlingshelgerna i Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer Race Team Gelleråsen – by AFR även att ha ett tekniskt utbyte med Kristoffersson Motorsport.

Fakta
Marcus Annervi
Född:
14 juni 1996
Hemort: Halmstad
Klubb: Kalskoga MF
Team: Race Team Gelleråsen – by AFR
Bil: Porsche 911 GT3 Cup (992)
Carrera Cup-historik
Debutant