Snabba ryck för Oscar Palm i oplanerad comeback

18 augusti 2023, 12:55

Oscar Palm, mästare 2014, är tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Den här helgen gör han ett hastigt påkommet inhopp i Fragus Motorsport vars ordinarie förare Hampus Hedin fått förhinder.

– Allt har gått extremt fort. Robin Hansson haffade mig i depån i går men det är först nu har allt löst sig så jag kan starta, berättar Palm, som inte riktigt hade alla papper i ordning och därför tvingades stå över fredagens första testpass.
I det andra stod smålänningen på startlinjen och var bara 1,7 sekunder efter Ola Nilsson som hade bästa varvtid. Detta trots att han inte kunde fullfölja hela passet på grund av mindre tekniska bekymmer.
När Palm åkte till Karlskoga för sitt ordinarie uppdrag som förarcoach åt Markus Lönnroth i Porsche Sprint Challenge Scandinavia hade han inga som helst planer på att tävla själv.
– Men eftersom jag ska köra lite karting hade jag som tur var med mig både overall och hjälm, berättar Palm, som under sin långa och framgångsrika Carrera Cup-karriär vunnit tio race och stått på pallen vid inte mindre än 58 tillfällen.
Hittills.
Framgångarna och erfarenheten till trots väljer ändå den 31-årige Jönköpingsföraren att ligga lågt i förhandssnacket inför sin oplanerade comeback i mästerskapet.
– Jag har aldrig kört den här bilen tidigare och inte tävlat i Carrera Cup sedan 2019 då jag gjorde två inhopp i slutet på säsongen. Därför kommer jag ska bygga upp fart successivt och visa respekt för övriga förare som tävlar om placeringar i mästerskapet, säger han.