Siverholm klar för Fragus Motorsport och Porsche Carrera Cup Scandinavia

05 april 2024, 09:59

Dubble Porsche Sprint Challenge-mästaren William Siverholm är klar för Porsche Carrera Cup Scandinavia. Den 18-åringe talangen från Gråbo utanför Göteborg ska tävla för Fragus Motorsport där han blir teamkompis med Daniel Roos. – Efter allt hårt jobb vi gjort under hösten och vintern känns det helt fantastiskt att det äntligen är klart. Jag längtar redan efter att få hoppa in i bilen, säger en mycket belåten William Siverholm.

Siverholm var tydlig med vart han ville under hela fjolårssäsongen. På sin väg mot andra raka titeln i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, som han erövrade genom att vinna 13 av 14 race (!), uttryckte han många gånger en önskan om att ta klivet upp i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Carrera Cup är målet, det är där jag vill köra nästa år, sa han bland annat.

Nu är en av Sveriges mest talangfulla racingjuniorer framme vi målet.

– Äntligen, säger Siverholm och medger i nästa andetag att resan varit en utmaning.

– Det tuffaste vi gjort. Det har nog aldrig varit svårare än så här att få ihop en säsong.

Klar för Fragus

Att det blir Fragus Motorsport för Siverholm känns ganska väntat.

– Vi har haft lite kontakt tidigare och när vi började planera för Carrera Cup kändes det naturligt att titta på Fragus, som varit ett toppteam i flera år och som haft många duktiga förare. Ett bra, familjärt team med planer för framtiden.

Robin Hansson, team manager i Fragus Motorsport, ser fram emot att få välkomna den dubble Sprint Challenge-mästaren.

– Roligt att han är med. Vi har haft en dialog sedan finalen på Mantorp Park i höstas och jobbat för det här sedan dess. Kul att han fick ihop det, säger Hansson.

Topp fem

I Fragus Motorsport får Siverholm erfarne Daniel Roos som teamkompis och han ser verkligen fram emot att få samarbeta med den 17 år äldre norrlänningen.

– Jag hoppas att vi kan hitta en go känsla, dra nytta av varandra och göra det bästa av det som går tillsammans.

Och vad är då det bästa, vilken målbild har debutanten inför sitt första år i mästerskapet?

– Det mål jag satt upp är att komma bland de fem bästa och därmed ha en chans att bli nominerad till Porsche Motorsports shoot-out. Utöver det har jag inte några jättehöga förväntningar på första säsongen. Mycket är nytt och jag måste lära mig bilen och hantera den på ett bra sätt.

Stor längtan

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia har William Siverholm kört Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport och Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Ändå är inte bilen han ska köra i år, Porsche 911 GT3 Cup (992), helt ny för honom. I höstas var han nämligen i Italien och testade den under två intensiva dagar.

Och fler ska det bli innan premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp 3-4 maj.

– Det kommer att bli en del tester på hemmaplan, säger Siverholm som i allt övrigt redan känner sig startklar inför den utmaning som väntar.

– Det fysiska och mentala samt simulatorkörningen har jag jobbat med hela vintern. På så sätt känner jag mig förberedd, men självklart längtar jag efter att få hoppa in i bilen och köra den. Det ska bli fantastiskt kul.