Simracing av högsta klass – med 200 000 dollar i potten!

01 maj 2020, 11:33

Porsche TAG Heuer Esports Supercup. Lördag den 2 maj startar säsong två. 40 förare från 14 länder kämpar om 200 000 dollar i en mästerskapssäsong med tio tävlingshelger. Premiären går på nederländska Zandvoort med F1-stjärnan Max Verstappen som gästförare.

Imorgon lördag 2 maj går starten i årets Porsche TAG Heuer Esports Supercup. Under tio racehelger kommer 40 av världens bästa sim-racers från totalt 14 länder att kämpa om mästartiteln och en prispott på hela 200 000 dollar. Förarna kör identiska virtuella replikor av den 485 hk starka fabriksbyggda racebilen Porsche 911 GT3 Cup.

20 av de 40 förarna som tävlar har säkrat sin plats i mästerskapet under en tio veckor lång kvalificeringsfas i kamp mot över 5 000 utmanare. Resterade förare i startfältet är de 20 bästa från förra årets säsong, inklusive den regerande mästaren Joshua Rogers som vann fyra race ifjol.

– Man har alltid höga förväntningar på sig själv i början av säsongen, säger Joshua Rogers. Självklart vill jag avsluta varje lopp så bra jag kan, men man kan inte ta onödiga risker när motståndet i mästerskapet är så otroligt starkt i år.

Säsongen startar på legendariska Grand Prix-banan Circuit Zandvoort i Nederländerna. En mycket utmanande arena med snabba svepande kurvor och den beryktade Tarzan-hårnålen direkt efter start/mål-rakan. Publiken kan se fram emot hisnande dueller redan från start.

– På Zandvoort behöver förarna mer än bara rå fart för att nå framgång, säger Marco Ujhasi, Esports Manager på Porsche Motorsport. Det är en bana som kräver riktig racing-intelligens!

Premiären i årets upplaga av Porsche TAG Heuer Esports Supercup kryddas dessutom rejält av att hemmasonen Max Verstappen kommer till start som gästförare. Den 22-årige Formel 1-föraren, som redan hunnit med att bli åttafaldig Grand Prix-vinnare, är en av världens absolut största racingstjärnor.

Precis som vid samtliga av årets tio racehelger erbjuder tävlingsdagen på Zandvoort fem körpass: En fri träning, ett kval och ett sprintrace på 15 minuter. Därefter en tio minuter lång warm-up inför huvudtävlingen som är 30 minuter lång. Förarna tjänar poäng till mästerskapet i bägge deltävlingarna.

Följ årets dramatiska säsongspremiär i Porsche TAG Heuer Esports Supercup på den officiella YouTube-kanalen för Porsche Motorsport.

https://www.youtube.com/watch?v=oQ2DTc_PlPc&feature=youtu.be

Tidschema 2 maj (alla tider i CEST)
Kl 13:45 till 14:03: Fri träning
Kl 14:03 till 14:15: Kval
Kl 14:17 till 14:32: Sprint race
Kl 14:34 till 14:44: Warm-up
Kl 14:45 till 15:15: Main race