Silverstone nästa för Hansson och Fredricsson i Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition

17 april 2020, 11:00

Premiären avgjordes i Barcelona för två veckor sedan. Nu gör sig Robin Hansson och Pontus Fredricsson redo för den andra deltävlingen i Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition. På lördag ställs nämligen förarduon från Fragus Motorsport mot världseliten på den digitala versionen av klassiska Silverstone Circuit i England.

Den här länken tar dig direkt till live-streamen från helgens simrace på Silverstone: www.porsche.com/virtualPMSCSilverstone Se tidsschemat för tävlingarna längre ner i artikeln.

I väntan på att den riktiga racingsäsongen ska komma igång har Porsche Motorsport startat en virtuell version av Porsche Mobil 1 Supercup.
Mästerskapet omfattar fyra deltävlingar och åtta race. Startfältet består av de officiella förarna från årets verkliga mästerskap, samt några speciellt inbjudna racingstjärnor. Till den förstnämnda kategorin hör Hansson och Fredricsson som med Fragus Motorsport ska köra både Porsche Mobil 1 Supercup och Porsche Carrera Cup Scandinavia den här säsongen.

Men än så länge får de alltså hålla till godo med simracing. Premiären avgjordes i Barcelona 4 april och där lyckades duon riktigt bra. Hansson slutade på tionde och Fredricsson på 13:e plats i det första racet.
I det andra var båda dessvärre inblandade i en startkrasch.
– Tionde plats i det fösta heatet var väl okey, men lite halvirriterad är jag ändå. Jag låg nämligen sexa när det var tre varv kvar, men då blev jag så jäkla nervös att jag snurrade, berättar Hansson med ett skratt.
I det andra gjorde han en riktigt bra start från tionde ruta men blev påkörd i den första kurvan och körde sedan i sin tur in i Roar Lindland.
– De smällarna gav mig nio minuters reparationstid och efter det tyckte jag inte det vara så stor idé att fortsätta.

Pontus Fredricsson snurrade i starten i det första heatet, men även där försvann många konkurrenter och det blev alltså en fin 13:e plats till slut.
– Första racet gick väl helt okey. I det andra kraschade jag och fick stå i depån i tre minuter. Men när jag kom ut igen var bilen fortfarande trasig. Bland annat stod ratten i 45 grader så det gick knappt att köra.
Fredricsson tog sig ändå i mål, på en 16:e plats, placeringen precis utanför poäng.

Med erfarenheterna från den första tävlingshelgen i bagaget är det nu revanschläge för båda svenskarna på Silverstone på lördag.
– Topp tio vore kul, säger Fredricsson, som genomförde premiären i Svenska bilsportförbundets simulator på Bosön.
– De grejer jag beställt från England hinner jag inte få i tid så det blir Bosön även på lördag. Det känns helt okej. Simulatorn där är bra och nu är jag inkörd på den på ett helt annat sätt än inför Barcelona. Då hann jag bara testköra den i två timmar innan.

Fredricsson har taktiken klar för sig inför det virtuella mötet med Silverstones klassiska GP-bana.
– Först och främst ta det försiktigt i starten så man inte kraschar. Sedan är det bara att ta det lugnt, för det är väldigt lätt att snurra och göra misstag.
Robin Hanssons inställning till lördagens race är lite annorlunda.
– Det är bara att köra, säger han, skrattar och tillägger:
– Men självklart ska jag försöka göra mitt bästa.

För Fredricsson och Hansson är tävlandet i Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition rolig avkoppling inför att den riktiga säsongen ska komma igång.
– Jag tycker det är väldigt roligt, men samtidigt tycker jag att många av förarna tar det för seriöst. Det ska ju vara en kul grej. Så känner i alla fall jag, säger Hansson.
Även Fredricsson har en rätt avslappnad inställning till sin medverkan i det digitala mästerskapet.
– Jag var lite nervös inför racet i Barcelona, trodde att det skulle vara mycket svårare än vad det var. Det är roligt med simracing och jag ser fram emot tävlingen på Silverstone, säger han.

Tidsschema 18 april
Kl 16.00-16.15: Kval
Kl 16.20-16.45: Race 1
Kl 16.50-17.10: Warm-up
Kl 17.12-17.37: Race 2