Segern till Hampus Ericsson när Ola Nilsson halkade av i ledning

19 augusti 2023, 12:57

Ola Nilsson gjorde en kanonstart från ruta två, tog sig förbi polemannen Hampus Ericsson, fick en lucka och såg länge ut att gå mot en seger i det första racet på Gelleråsen Arena. Då, med bara några varv kvar av racet, halkade han av i målkurvan och tappade ner till femte plats. Upp på pallen klev i stället Hampus Ericsson, Emil Persson och Lukas Sundahl som etta, tvåa och trea.

Hampus Ericsson fick en dålig start från pole position. Förutom Ola Nilsson lyckades även Emil Persson ta sig förbi kumlasonen innan förarna lämnat den första kurvan. Lukas Sundahl, som startade på tredje plats, och bakom Ericsson, blev kvar bakom polemannen som fyra.
Så var ställningen till det sjätte varvet då Ericsson tog sig förbi teamkompisen i M3G Motorsport, Emil Persson, och kunde inleda jakten på Nilsson.
– Jag hade en dålig start, var slarvig med kopplingstekniken, men sedan kom jag igång och kom ikapp Emil som släppte om mig lite lätt, sa Ericsson, som närmade sig Nilsson, men ändå inte kom riktigt nära.
– Ola var snabb, men så gjorde han ett misstag, konstaterade Ericsson som alltså kunde ta målflagg som segrare och därmed krympa avståndet till mästerskapsledande Lukas Sundahl med tio poäng.
Inför dagens andra race är M3G-föraren bara två poäng smålänningen.

Sundahl slutade trea, men var självklart inte nöjd efteråt.
– När Hampus missade starten och folk kom på yttern hade jag ingen stans att ta vägen. Det förstörde racet för mig, menade Sundahl, som var nära Emil Persson i slutet på racet, men som inte kunde ta sig om.
Persson höll undan och kunde ordna en dubbel till teamet.
– Skitkul, sa hemmasonen som självklart var nöjd med andraplatsen, men som ändå var lite bekymrad efteråt.
– Det kändes som om däcken gick av rätt fort och när Hampus kom upp bakom mig kände jag att det var dumt att stänga honom. Han var snabbare, sa Persson.

Bakom topptrion blev Marcus Annervi, som närmade sig Lukas Sundahl mot slutet, fyra och Ola Nilsson fick alltså nöja sig med femte plats. Bakom honom tog Daniel Roos och Robin Knutsson målflagg som sexa och sjua.
Åttonde plats blev det för Oscar Löfquist, som därmed tog sin tredje seger i Pro Am-klassen. Efter ett mindre ltyckats kval, som bland annat förstördes av en punktering, startade han bara som fyra i klassen, men han tog sig fram och nådde hela vägen överst på pallen. Där fick han sällskap av Kjelle Lejonkrans och Christoffer Bergström. Mästerskapsledande Mikael Karlsson, som inte alls fick till det i kvalet, åkte av och fick nöja sig med sjunde plats i klassen.

Resultat.
1. Hampus Ericsson, M3G Motorsport, 21:20.792
2. Emil Persson, M3G Motorsport, +6.227
3. Lukas Sundahl, Micke Kågered Racing, +6.730
4. Marcus Annervi, Race Team Gelleråsen By AFR, +7.455
5. Ola Nilsson, Mtech Competition, +7.822
6. Daniel Roos, Fragus Motorsport, +8.949
7. Robin Knutsson, WCR-Pampas, +15.069
8. Oscar Löfquist (AM), Kjellin Motorsports, +23.474
9. Kjelle Lejonkrans (AM), Race Team Gelleråsen By AFR, +24.183
10. Christoffer Bergström (AM), WCR-Pampas, +28.772
11. Gustav Bergström, M3G Motorsport, +28.880
12. Thomas Karlsson (AM), Mtech Competition, +33.142
13. Carl Philip Bernadotte (AM), Porsche Experience Racing, +34.142
14. Albin Wärnelöv (AM), Micke Kågered Racing, +36.638
15. Oscar Palm, Fragus Motorsport, +38.162
16. Mikael Karlsson (AM), Micke Kågered Racing, +1:05.529
17. Aksel Lund Svindal (AM), Porsche Experience Racing, +1 Lap