Rundquist har återhämtat sig – laddar för comeback i Falkenberg

02 juli 2021, 14:15

Hallå där, Patrick Rundquist. I går körde du ett ganska hastigt påkommet test med ditt team, Steber Racing, på Mantorp Park. Hur kom det sig? – Det här testet var bara till för att jag skulle få en möjlighet att känna av hur kroppen fungerar efter min sjukdomsperiod och inför tävlingen i Falkenberg 9-10 juli.

• Lagom till deltävlingen i Anderstorp 18-19 juni blev du sjuk och tvingades stå över. Vad var det som hände?
– Jag insjuknade i körtelfeber och blev riktigt dålig. Det var till och med så illa att jag blev inlagd på sjukhus. Jag fick hög feber och åkte dessutom på halsfluss samtidigt. Jag blev otroligt svullen i halsen och fick inte i mig någon mat eller någonting. Jag fick till och med dropp och låg på sjukhuset i två dagar.

• Hur mår du i dag?
– Jag känner mig fullt återställd, men var lite orolig ett tag eftersom läkarna sa att det kan ta otroligt lång tid att återhämta sig från körtelfeber. Det kan till och med ta ett par månader så jag är tacksam över att jag hunnit återhämta mig så snabbt.

• Hälsan är givetvis viktigast, men jag antar att du var lite deppad över att du missade de tre racen i Anderstorp.
– Ja, det var såklart en besvikelse. Jag satt hemma i TV-soffan och kikade och det bara kliade i fingrarna. Jag kände verkligen att jag ville vara där. Men det viktigaste är att hälsan är på topp, så det var nog bra att jag stod över.

• Hur kändes testet på Mantorp Park i går?
– Det kändes helt perfekt, inga konstigheter alls. Det var otroligt skönt. Dessutom var det bra att bli av med rattrosten eftersom jag inte kört sedan premiären på Ring Knutstorp i början på maj. Nu ser vi fram emot Falkenberg.

• Det var just på Falkenbergs Motorbanan du inledde din karriär i Porsche Carrera Cup 2020.
– Det stämmer, men vi hoppas kunna göra bättre resultat nu än vad det blev då. Det blev förvisso vinst i Approved Cup, men tidsmässigt var jag en bit efter. Men jag satt såklart i en långsammare bil och var inte alls lika erfaren som jag är nu. Jag tror att vi kan prestera mycket bättre den här gången. Känslan är bra, det stora målet är självklart att vara med i toppen och jag känner mig starkare än någonsin.