Robin Knutsson och WestCoast Racing inleder tävlingssäsongen i nya Porsche Sprint Challenge Southern Europe

18 januari 2023, 10:24

Efter en premiärsäsong som på slutet gick från klarhet till klarhet tar nu WestCoast Racing och Robin Knutsson nästa steg. I helgen börjar förberedelser inför Porsche Carrera Cup Scandinavia 2023 med deltagande i premiärsäsongen av Porsche Sprint Challenge Southern Europe.

I den nya serien kommer flera av Europas toppteam från de nationella Porsche-serierna drabba samman på tre av Sydeuropas största banor.
Premiären körs kommande helg, 20-21 januari, i Valencia, Spanien. Andra tävlingen avgörs på Portimao i Portugal 11-12 februari och finalen i spanska Barcelona 24-25 februari.

– Vi bygger vidare på det vi startade med Robin Knutsson förra säsongen när vi deltog i finalen i Benelux-mästerskapet på Hockenheim. Robin behöver tävlingserfarenhet och detta är ett ypperligt tillfälle att köra mer bil på banor som har en annan karaktär än de vi kör på hemma, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth om den tidiga säsongsstarten.

Robin Knutsson ser fram emot att hålla igång under vintern och fortsätta köra på internationella banor:
– Jag är väldigt taggad att få dra igång säsongen tidigare än normalt. Efter ett bra sista race i Tyskland så är det viktigt att hålla momentet uppe. Ju längre paus desto längre tid tar det att komma igång igen. Att börja 2023 redan nu är absolut en fördel när ”riktiga” säsongen i Sverige startar, säger Knutsson och tillägger:
– Min ambition är att bygga en framtida karriär utomlands. De här banorna och framför allt bantypen skiljer sig rätt mycket från svenska banor. De är snabbare, större och helt enkelt en annan utmaning.

Robins målsättning i vinterserien:
– Som förare vill jag såklart alltid vinna men den främsta målsättningen i vinterserien blir att lära sig så mycket som möjligt. Det är mycket körtid så jag har chansen här att jobba för att bli mer rutinerad i bilen. I och med detta kommer vi att vara bättre förberedda när Porsche Carrera Cup Scandinavia-säsongen drar igång, avslutar Knutsson.

Mer om serien finns att läsa på www.sprintchallengesoutherneurope.com