Robin Knutsson fullföljer – kör alla deltävlingar i Porsche Carrera Cup!

23 maj 2024, 11:38

Här kommer dagens glädjebesked i Porsche Carrera Cup Scandinavia: Efter dubbla pallplatser i premiären har Robin Knutsson bestämt sig för att fullfölja mästerskapet. Mot planerade två deltävlingar kommer han köra alla sex, nästa redan 1-2 juni på Gelleråsen Arena i Karlskoga.

Robin Knutsson övertygade i premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp. En tredjeplats i det första heatet följde han upp med en andraplats i det andra. 39 poäng in på kontot och tvåa bakom Marcus Annervi i mästerskapstabellen.

– Det gick ju bra i Anderstorp och för att utvecklas behöver man erfarenhet. Den kan man inte köpa sig till så det är bara att köra och köra. Och det är det vi gör nu, säger Knutsson och medger samtidigt:

– Jag tror inte att vi hade kört hela mästerskapet om det hade gått dåligt i Anderstorp, så framgången där är absolut en faktor.

I Småland visade Knutsson att han har kapacitet att vara med och slåss i toppen. Det är också målet inför fortsättningen.

– Jag vill vara med där uppe och kriga och prestera minst lika bra, om inte bättre, som i Anderstorp.

Grunden till beslutet att köra samtliga deltävlingar i mästerskapet stavas annars u-t-v-e-c-k-l-i-n-g.

– Ja, exakt, målet är alltid att utvecklas. Jag sätter inte upp några konkreta mål mer än att vi ska lära oss någonting av varje pass vi kör. Det är det som visat sig ge bäst resultat.

Knutssons medverkan i det skandinaviska Carrera Cup-mästerskapet kommer inte att påverka hans satsning i Porsche Carrera Cup Benelux.

– Nej, kalendrarna krockar inte vilket är skönt, men också ganska unikt.

Med dubbla mästerskapsengagemang väntar en intensiv säsong för 22-åringen från Göteborg.

– Ja, två race i månaden ungefär, men jag ser fram emot det. Varje dag på banan är en bra dag, säger han och ler.

Log gjorde Knutsson även efter premiären i Porsche Carrera Cup Benelux. Två pallplatser där också (tvåa och trea) gör att han delar ledningen i det mästerskapet inför fortsättningen.

I Porsche Carrera Cup Benelux tävlar Knutsson för NGT Racing. Här hemma fortsätter samarbetet med WestCoast Racing och teamägaren Dick Jönsson Wigroth.

Det var med WCR Knutsson gjorde entré i mästerskapet 2022 och det med det Halmstadsbaserade teamet han nådde de dubbla pallplatserna i premiären i Anderstorp.

– Dick har lagt ner ett hästjobb för att det här ska bli möjligt så jag hoppas att jag inte gör honom besviken.