Revanschsugen Linus Lundqvist tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia

29 maj 2019, 09:06

Linus Lundqvist är tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Under deltävlingen i Anderstorp kommande veckoslut gör han sitt andra inhopp i Porsche Sveriges gästbil. Första gången formelbilstalangen från Tyresö körde mästerskapets Porsche 911 GT3 Cup (991 II) med startnummer 911 var under Kanonloppet på Gelleråsen Arena förra året.

Svenske formelbilsföraren Linus Lundqvist från Tyresö vann sensationellt det brittiska Formel 3-mästerskapet i fjol. Serien lockar unga förartalanger från hela världen med siktet inställt på Formel 1. Linus genomförde en mycket imponerande säsong med inte mindre än 7 segrar och 13 pallplatser på sin väg mot seger i mästerskapet.

Till glädje för svenska motorsportentusiaster hann Linus med ett bejublat inhopp som gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsen under F3-seriens sommaruppehåll. Ett inställt kval betydde dock att han fick starta båda deltävlingarna från sista startled. Trist för Linus men rena lotterivinsten för publiken på plats, som fick se en av fjolårets mest inspirerade gästförarinsatser. Han fick till slut med sig två fina sjundeplatser hem.

I år har Tyresösonen växlat upp till europabaserade Euroformula Open som till stora delar körs på klassiska Grand Prix-banor runt om i Europa. Trots en späckad tävlingskalender väljer Linus även denna säsong att genomföra ett gästspel i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det är en hungrig och betydligt mer erfaren 20-åring som kommer till start i Porsche Sveriges gästbil på Scandinavian Raceway i Anderstorp 1-2 juni.
– Jag är sugen på revansch! Det var riktigt roliga race i fjol. Det var mina första tävlingar någonsin i en bil med tak. Jag ser fram mot ett spännande kval och en betydligt bättre startposition än förra året, säger Linus.

Frågan på allas läppar är såklart vad publiken kan förvänta sig av Linus Lundqvist på Anderstorp.
– Jag har vuxit som förare. Har både mer formelbilserfarenhet och vet mer om vad jag ger mig in på. Dessutom har jag ett Daytona 24-timmars under bältet nu. Jag siktar på att ha så kul som möjligt. Det vore roligt att få slåss om pallplatserna!