Racingtalangen Hugo Andersson kör Porsche 718 Cayman GT4 i Midnattssolsloppet

15 maj 2019, 13:00

Porsche Sverige mönstrar en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport när GT4 Scandinavia gästar Drivecenter Arena i Fällfors 14-15 juni. Bilen, som ska drivas av Mtech Competition, kommer att köras av racingtalangen Hugo Andersson från Porsche Carrera Cup Scandinavia och Linus Pröjtz, motorjournalist på tidningen Teknikens Värld. – Jag är både glad och lite chockad över att få den här chansen, säger en förväntansfull Andersson.

17-årige Hugo Andersson från Täby ingår i Porsche Sveriges satsning på unga, talangfulla förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Starten i GT4 Scandinavia blir en del i Anderssons åtagande i utvecklingsprogrammet som bär namnet PCCS Driver Development Programme.
Talangsatsningen som sådan är ny för året. Det är däremot inte Porsche Sveriges intresse att ge unga lovande förare möjligheter till styrningar utanför Porsche Carrera Cup Scandinavia. Tidigare har bland annat Philip Morin, Lukas Sundahl och Oscar Palm fått liknande chanser. Samtliga har kört Porsche i den svenska GT-serien.
Nu är det alltså Hugo Anderssons tur.
– Jag är såklart väldigt glad över att få den här möjligheten och tvekade aldrig när jag fick förfrågan. All körning är rolig körning och att jag får den här chansen i just Fällfors känns extra bra. På Skandinaviens längsta racerbana där ingen tävlat tidigare får jag köra lite mer än alla andra och det är självklart en fördel, säger Hugo.

Midnattssolsloppet på Drivecenter Arena blir den fjärde deltävlingen för säsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I premiären på Ring Knutstorp 3-4 maj slog Hugo till med en seger i det första heatet i Porsche Approved Cup, mästerskapet i mästerskapet för förare som kör Porsche 911 GT3 Cup (991 I). I det andra halkade han av i regnet och fick nöja sig med sjätte plats i klassen.
Inför den andra deltävlingen, som avgörs på Rudskogen Motorsenter i Norge redan kommande helg, är Hugo Andersson fyra i tabellen, bara fem poäng efter ledande Patrik Skoog.

Även GT4 Scandinavia hade premiär på Ring Knutstorp. Nästa deltävling körs på Scandinavian Raceway i Anderstorp 1-2 juni och därefter drar även GT-förarna norrut, till banan drygt en timmes bilresa in i landet från Skellefteå.
– Vi är självklart mycket glada över att Porsche Sverige, förutom sitt engagemang och intresse för GT4 Scandinavia, nu också adderar en bil till startfältet. Att man dessutom valt Hugo Andersson, en av Porsche Carrera Cup Scandinavias yngsta och mest talangfulla förare till uppdraget, gör Porsche Sveriges medverkan än mer intressant. Det ska verkligen bli roligt och följa startnummer 718 i kampen mot övriga starka ekipage i mästerskapet, säger Leif Lindström, promotor för GT4 Scandinavia.

I GT4 Scandinavia i Fällfors ska Hugo dela bil med Linus Pröjtz, motorjournalist på Teknikens Värld. Pröjtz är ingen nykomling i de här sammanhangen. De två senaste säsongerna har han gjort inhopp i såväl Porsche Carrera Cup Scandinavia som Swedish GT.
2017 körde Pröjtz GT-premiären på Ring Knutstorp med Philip Morin. I en Porsche Cayman GT4 Clubsport erövrade de en seger och en tredjeplats i GTB.
I fjol gjorde Pröjtz ett inhopp i en Porsche 911 GT3 Cup i Carrera Cup-finalen på Mantorp Park.