Race Team Gelleråsen blir tvåbilsteam och siktar mot toppen i alla mästerskap

12 december 2022, 11:29

Race Team Gelleråsen - By AFR växlar upp och blir verkligen att räkna med i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2023. Med Marcus Annervi och Kjelle Lejonkrans i var sin Porsche 911 GT3 Cup (992) hoppas teamet bli en het utmanare till samtliga titlar kommande säsong.

Race Team Gelleråsen – By AFR debuterade i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022. Det blev succé direkt! Snabbe nykomlingen Marcus Annervi slutade nämligen femma i mästerskapet efter två segrar. Den första erövrade han passande nog hemma på Gelleråsen Arena i Karlskoga.
– Debutsäsongen i mästerskapet gick över förväntan. Vi gjorde det bra innan deltävlingen i Karlskoga också, erövrade bland annat fem fjärdeplatser, men på Gelleråsen Arena kom det definitiva lyftet, säger Annervi.
Succén i Värmland följde 26-åringen från Halmstad och det unga mekanikergänget bland annat upp med två pallplatser på Rudskogen Motorsenter innan de i finalen på Mantorp Park satte punkt för säsongen med ytterligare en heatseger.

En slutgiltig femteplats blev det även för Kjelle Lejonkrans, fast i Porsche Approved Cup, klassen för Porsche 911 GT3 Cup (991 II). Under sin första, hela säsong i Porsche Carrera Cup stod 48-åringen från Kumla på pallen en handfull gånger – vann bland annat på Scandinavian Raceway i Anderstorp – och hade länge en tredjeplats totalt inom räckhåll. En otursdrabbad avslutning gjorde emellertid att han inte kunde behålla den positionen i mästerskapet.

I början på november meddelade Lejonkrans att han byter upp sig till Porsche 911 GT3 Cup (992) och att han i den satsar på en topplacering i Pro Am-klassen.
Nu berättar han dessutom att satsningen kommer att ske tillsammans med Race Team Gelleråsen – By AFR.

– Jag är god vän med Richard Göransson och den naturliga kopplingen till honom och Gelleråsen Arena gjorde givetvis Race Team Gelleråsen till ett alternativ när jag bestämde mig för att byta team, säger Lejonkrans, som verkligen välkomnas av sin nya racingfamilj.
– Jag är van att vara själv från teamet i min klass. Nu får jag en teamkompis vilket jag bara ser positivt på, säger Annervi, som också sätter upp höga mål inför den kommande säsongen.
Precis som Lejonkrans siktar Annervi mot toppen. Hallänningen är ute efter en pallplats i mästerskapet och medalj i SM.

Men varken Annervi eller Lejonkrans begränsar sin målsättning till individuella framgångar. De är ute efter mer än så. Som team.
– Tillsammans tror jag definitivt att vi kan vara med och slåss högt upp i teammästerskapet. Kanske kan vi till och med utmana om titeln, säger Annervi.