Publiken tillbaka när Porsche Carrera Cup Scandinavia gästar Falkenberg

08 juli 2021, 10:27

Klassiska Västkustloppet i Falkenberg avslutar ”första halvlek” i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2021. Tävlingen blir den första i mästerskapet med publik sedan Corona-pandemin drabbade Sverige. – Det blir fränt att få köra inför publik igen. Det var ett tag sedan, säger regerande mästaren Lukas Sundahl.

Publiken är tillbaka när Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge Scandinavia gör stopp på Falkenbergs Motorbana 9-11 juli. Tävlingen kommer, i enlighet med nya rekommendationer från myndigheterna, att arrangeras med max 600 åskådare på publikplats per dag.

Dubbelseger i fjol
Lukas Sundahl har inlett säsongen som den mästare han är – fem raka segrar och maxpoäng i tabellen. Till Västkustloppet kommer Växjösonen med starkt självförtroende och en bra känsla i kroppen.
– Det har fungerat otroligt bra hittills i mästerskapet. Knutstorp var jättebra och Anderstorp var också bra även om marginalerna där var lite mindre bitvis, säger Sundahl.
Senast han tävlade på Falkenbergs Motorbana var i premiären 2020. Då vann han båda racen före Pontus Fredricsson.
– Kvalet kunde ha varit bättre, men vi lyckades ta pole position i båda racen trots att jag fick mitt snabbaste varv struket i någon av kvalomgångarna. Racen var rätt så bra och jag minns att även Pontus hade bra fart. Han tycker också om banan.

Teknisk utmaning
Falkenbergs Motorbana är Sundahls favorit i kalendern.
– Anledningen till att jag tycker så mycket om Falkenberg är att banan är snabb och tekniskt utmanande. Tappar du en tiondel i första sväng så är det svårt att ta igen den någon annan stans med tanke på att varvet bara är 40 sekunder. Det är skitsvårt, konstaterar Sundahl, som självklart hoppas förlänga sin segersvit på Västkusten.
– Det är alltid skoj att vinna, säger han och ler.