Pro Am ersätter Masters Cup – och blir en del av teammästerskapet

08 november 2022, 10:00

Kommande säsong körs Porsche Carrera Cup Scandinavia enbart med Porsche 911 GT3 Cup (992). Men precis som tidigare kommer deltagarna att tävla om två förartitlar. Utöver det ordinarie mästerskapet införs nämligen Pro Am.

Fram till 2021 kördes en kategori för förare över 40 år under namnet Masters Cup. De avslutande tre årens mästare var de välkända profilerna Christoffer Bergström, Magnus Öhman och Lars-Bertil Rantzow.
Inför 2023 kommer en motsvarande kategori finnas, men nu med benämningen Pro Am. Liksom i tidigare upplaga kommer Pro Am att bestå av äldre förare i startfältet. Nytt i upplägget med Pro Am är dock att även förare under 40 år, men som börjat med sin racingkarriär på toppnivå lite senare i livet, kan delta. För medverkan krävs emellertid en ansökan och godkännande av tävlingsorganisationen.

Pro Am blir också ny kategori i teammästerskapet. 2022 hade Porsche Approved Cup den rollen, men eftersom Porsche 911 GT3 Cup (991 II) från och med 2023 ingår i Porsche Sprint Challenge Scandinavia (läs mer på www.sprintchallenge.se), tar Pro Am över.
För team med ambitionen att slåss om titeln i teammästerskapet blir det därför viktigt att knyta till sig en toppförare i Pro Am. De tre senaste årens mästare, Micke Kågered Racing, Sundahl Pampas Racing och Steber Racing, har alla haft förare i mästerskapets båda klasser.