Prins Carl Philip tvingar heta titelkandidater jaga

25 juli 2020, 15:42

Efter att ha tagit målflagg som etta och trea i premiärracen i Falkenberg toppar prins Carl Philip Masters Cup. Med sin starka insats sätter han press på tippade titelkandidater som Magnus Öhman och Christoffer Bergström inför deltävlingen på Dricecenter Arena i Fällfors onsdagen den 29 juli. – I Västkustloppet gjorde prinsen det flera av oss andra inte klarade av, säger en revanschsugen Magnus Öhman.

Magnus Öhman och Christoffer Bergström var – och är fortfarande – de hesaste titelkandidaterna i Masters Cup, klassen för förare över 40 år. Men starten på säsongen blev inte alls vad de hade hoppats på. Båda bröt nämligen det inledande racet i Västkustloppet den 18 juli. En annan topptippad förare, Thomas Karlsson, nollade också.
Karlsson körde sönder ett styrstag i en duell med gästföraren Andreas Mikkelsen redan i den andra kurvan. Utan att kunna styra sin Porsche 911 GT3 Cup kanade Karlsson in i teamkompisen Magnus Öhman så ett styrstag gav vika även på hans bil. Ridå!
– En race incident, konstaterar Öhman som emellertid tog snabb revansch.
I det andra heatet slutade han på en stark sjätteplats totalt, var etta före Thomas Karlson i Masters Cup och körde hem 25 viktiga poäng.
Prinsen blev trea och har 42 poäng totalt i klassen, 17 fler än Öhman.
– Skönt att jag fick med mig så många poäng från det andra heatet, säger Öhman och tillägger:
– Prinsen gjorde det flera av oss andra inte klarade av; tog sig i mål på topplaceringar i båda heaten. Det är bara att gilla läget. Punkt.
Öhman hoppas givetvis på bättre utdelning för egen del när Porsche Carrera Cup Scandinavia gäster Drivecenter Arena i Västerbotten på onsdag.
– Jag åker dit för att vinna båda racen i Masters Cup. Det är bara att kamma till sig, säger han och ler.

Prins Carl Philip var givetvis mycket nöjd med sin insats i premiären i Halland. Drivecenter Arena blir emellertid en ny upplevelse för honom. Han var nämligen inte på plats när banan invigdes förra sommaren. Det var Öhman, Bergström och Karlsson. De lade beslag på platserna närmast bakom dubbelsegraren Lars-Bertil Rantzow i Masters Cup. Regerande mästaren Rantzow kör emellertid inte PCCS i år och därför är det fritt fram för någon annan att korsa mållinjen i Norrland som klassetta.
Kandidaterna är många. Öhman, Bergström, Karlsson. Och mästerskapsledande prins Carl Philip förstås.
Mästerskapstvåan Krister Andero (tvåa och fyra i premiärracen) står över deltävlingen i Fällfors, men är tillbaka i den tredje deltävlingen som avgörs på Gelleråsen Arena 14-15 augusti.

Masters Cup.
Ställningen inför deltävlingen på Drivecenter Arena i Fällfors 29 juli.

1) Carl Philip Bernadotte, Mtech Competition, 42 poång
2) Krister Andero, Prido Racing, 32
3) Magnus Öhman, Mtech Competition, 25
4) Thomas Karlsson, Mtech Competition, 20
5) Christoffer Bergström, Team Pampas, 14

Bilder.
Foto: Micke Fransson