Premiärseger för Marcus Annervi

04 maj 2024, 13:01

Marcus Annervi vann det inledande racet i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp. Han triumferade från pole position och på pallen fick han sällskap av Lukas Sundahl och Robin Knutsson.

Annervi tog starten, men gjorde ett litet misstag i den andra kurvan varpå Sundahl kunde smita förbi.

– Jag låste upp lite och missade exit, medgav Annervi, som emellertid kontrade och tog tillbaka ledningen bara ett hundratal meter senare.

Tättrion var den samma genom hela heatet, detta trots två safety car-situationer till följd av avåkningar för Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Gustav Bergström. Faktum är att det till och med blev målgång bakom safety car.

Den omstart som blev hanterade Annervi på bästa sätt och han kunde ta sin tredje Carrera Cup-seger i karriären.

Lukas Sundahl var måttligt belåten tvåa. Smålänningen tyckte att han hade bättre racepace än både Annervi och Knutsson, men det räckte inte för någon ny seger på Scandinavian Raceway där han har tolv sedan tidigare. Sundahl fick nöja sig med andra plats.

Gladare var racets trea, Robin Knutsson.

– Jag tappade lite fart i början, blev kanske lite för feg. Men efter omstarten hängde jag med Annervi och Sundahl bra. Det känns som om jag har mer att ge och tänker visa det i nästa race, säger han.

I det heatet är det Knutsson som står i pole position.

Bakom palltrion slutade Daniel Roos fyra. Han tappade den positionen tillfälligt på det tionde varvet, men Gustav Bergström, som tog sig förbi, blev för vid i nästa sväng och parkerade i en sandfålla.

William Siverholm, som gjorde en mindre bra start och ett tag var nere på åttonde plats, avancerade och blev till slut femma i mål, närmast följd av gästföraren Simona de Silvestro.

Sjua slutade Oscar Löfquist, som därmed också vann Pro Am. Tvåa blev Kjelle Lejonkrans (8) och trea dansken Jan Engelbrecht (11).

Startfältets andre dansk, Gustav Krogh, missade starten helt och fick nöja sig med nionde plats i mål.

Resultat: https://motorsport-events.se/camp/resultsmw/12%20results%202024/03%20Racing/01%20PCCS/02%20Round%201%20Anderstorp/18%20Race%201.pdf