Positiv Porsche-comeback för Anton Marklund

17 maj 2021, 17:10

Någon ny pallplats, som i premiären 2019, blev det inte för Anton Marklund när han gjorde comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp. Men norrlänningen var ganska nöjd ändå. – Jäkligt kul att vara tillbaka. Det här är det roligaste som finns, sa han och log.

Anton Marklund stod helt över Porsche Carrera Cup Scandinavia 2020. Men i årets premiär på Ring Knutstorp var den dubble Europamästaren i rallycross tillbaka i mästerskapet. Han hade dammat av sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) och parkerat den under Mtech Competitions tälttak.
Senast Marklund tävlade på banan i Skåne tog han sin första, och hittills enda, pallplats i mästerskapet genom att bli trea i det andra heatet. I det första var han fyra och även kvalinsatsen då var riktigt stark: femma i Q1, trea i Q2.

Riktigt lika bra gick det inte den här gången, vilket kanske heller inte var så oväntat. Marklund kom till start utan någon förberedande vårtest på banan och vädret i Skåne bjöd dessutom på varierande förutsättningar med våt, upptorkande och torr bana.
Ändå var Marklund mycket nära att avancera till Q2. Från sin nionde plats var han bara 15 hundradelar från den åttondeplats som hade behövts. Självklart var det en liten besvikelse och även efter det inledande heatet, där Marklund blev åttonde man, var han inte helt nöjd.
– Även där var jag lite missnöjd med min fart, men vi gjorde förändringar på bilen till det andra racet och fick den precis som jag ville ha den. Då ökade självförtroendet, berättar Anton, som tog målflagg som sjua.

Hur Anton Marklund fortsatta säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer att se ut är oklart. Allt hänger på om hans rallycrossatsning kolliderar med tävlingarna i PCCS.
– När det gäller Anderstorp och Falkenberg, som de två kommande deltävlingarna i mästerskapet, är ingenting bestämt ännu, men däremot är det klart är att jag kommer till Karlskoga och Gelleråsen Arena i mitten på augusti, berättar han.