Porsches medaljtrio hyllades på Bilsportgalan

22 januari 2023, 09:14

Det blev applåder och jubel när topptrion i Porsche Carrera Cup Scandinavia fick ta emot sina SM-medaljer på Bilsportgalan i Jönköping under lördagen. Lukas Sundahl, Ola Nilsson och Emil Persson hyllades alla inför närmare 700 motorsportentusiaster på Elmia.

Femfaldige Porsche Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl, som 2022 också blev svensk mästare i GT-racing, tackade för uppmärksamheten och blickade i en segerintervju tillbaka på en rolig och framgångsrik säsong vars avgörande blev högdramatiskt då han och Ola Nilsson hade exakt lika många poäng inför det sista racet i finalen på Mantorp Park.
På frågan om vad som är nyckeln bakom smålänningens alla framgångar och titlar i mästerskapet svarade Sundahl:
– Vet inte… men något bra tycks jag ju göra.

Stora hyllningar på den lyckade och välfyllda galan, som arrangeras av tidningen Bilsport och Svenska Bilsportförbundet i samarbete med bland annat Porsche, blev det även för Raine Wermelin.
För den positiva utveckling Porsche Carrera Cup Scandinavia genomgått de senaste åren och för sitt bidrag till svensk motorsport fick Wermelin ta emot Bilsport Special Award från tidningen Bilsport och Bilsportens hederspris av SBF.
Han avtackades dessutom av Porsche Motorsport som på galan representerades av Christoph Hewer.