Porsche presenterar Sportscar Together Day!

06 april 2022, 14:02

Porsche firar passionen för motorsport och märkets ikoniska sportbilar med fritt inträde för alla som kommer i en Porsche till Porsche Carrera Cup Scandinavia under Sportscar Together Day.

Racingsäsongen 2022 kryper närmare och det är bäddat för spänning för alla som älskar motorsport och sportbilar. Porsche Carrera Cup Scandinavia får officiell SM-status och en helt ny generation av tävlingsbilen 911 GT3 Cup. Samtidigt hårdnar kampen om segrarna när nya förare och team ansluter till mästerskapet. Den populära supportklassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia bidrar också till tävlingshelgernas höga intensitet.

I samband med racingpremiären i maj lanseras nu Sportscar Together Day, med fritt inträde och dedikerad Porsche-parkering för alla som kommer till banan i en Porsche.

– För många är Porsche så mycket mer än bara en sportbil, säger Sanna Strömbäck, marknadschef, Porsche Sverige.
– Det handlar mycket om lifestyle med ständigt växande fascination och passion för allt som omger varumärket och som förenar människor genom unika upplevelser och minnen kopplade till våra bilar.

Fri entré gäller för alla som kör en Porsche till Sports Car Together Day och för bilens passagerare. Alla Porsche kommer dessutom att få en plats på en dedikerad Porsche-parkering som under tävlingsdagen blir en levande bilutställning för Porsche-entusiaster.

Redan tidigare år har hundratals fans besökt tävlingshelgerna runt Porsche Carrera Cup Scandinavia med sina Porsche-bilar. Vid mästerskapsfinalen 2019 samlades närmare 1 000 bilar tillverkade av Porsche på Mantorp Park. Däribland många av märkets mest klassiska sportbilar.

– Sportscar Together Day blir en unik möjlighet för alla Porsche-ägare med sällskap som delar kärleken till våra sportbilar. Att få uppleva atmosfären och spänningen runt Skandinaviens ledande racingmästerskap på plats är alltid speciellt. Nu blir dessutom varje tävlingshelg i Porsche Carrera Cup Scandinavia en riktig Porsche-festival.

Initiativet är ett samarbete mellan Porsche Sverige, samtliga Porsche Center och Porsche Service Center, samt Porsche Club Sweden. PCS engagemang innebär även ett extra komplement till tävlingarna genom klubbracingmästerskapet, Porsche Sports Cup Scandinavia, som blir supportklass till Porsche Carrera Cup Scandinavia på Anderstorp den 6:e augusti.

Sportscar Together Day infaller på den sista dagen under samtliga svenska tävlingshelger med Porsche Carrera Cup Scandinavia under 2022. Observera att föranmälan krävs och sker via porsche.se/sctd.

Sportscar Together Day 2022
14 maj – Scandinavian Raceway
18 juni – Drivecenter Arena
06 augusti – Scandinavian Raceway
20 augusti – Gelleråsen Arena
01 oktober – Mantorp Park