Porsche förstärker tävlingsledningen för båda mästerskapen

14 februari 2022, 10:31

Porsche fortsätter att utveckla sina racingmästerskap. Kommande säsong förstärks tävlingsledningen i Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge med tre personer. – Ett dreamteam, tycker mästerskapens Sporting Director Thomas Johansson om kvartetten Mikael Carlsson, Ulf Sanell, Peter Roberts och Fredrik Ekblom.

Säsongen 2021 introducerade Porsche Sverige nya Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Klassen blev en succé med sammanlagt 31 startande.
Men med ytterligare en klass jämte etablerade ”långköraren” Porsche Carrera Cup Scandinavia ökade belastningen på tävlingsledningen.
– Två mästerskap blev övermäktigt för en person. Vi har tagit lärdom av den läxan och förstärker därför vår organisation, säger Johansson.
Ulf Sanell kliver in vid Mikael Carlssons sida som race director och till sin hjälp, i egenskap av biträdande race director, får duon internationellt meriterade engelsmannen Peter Robert.
Fjärde man i tävlingsledningen blir tidigare racingmästaren Fredrik Ekblom. Han har tillfrågats och tackat ja till en helt ny funktion: Driver Representative Supervisor.

Mikael Carlsson, som varit race director för Porsche Carrera Cup i flera säsonger, får alltså tre kollegor 2022. Rutinerade tävlingsledaren Ulf Sanell kommer att dela ansvaret med Carlsson och till sin hjälp får duon Peter Roberts, race director för bland annat Porsche Mobil 1 Supercup. Engelsmannen kommer att vara på plats under mästerskapens båda deltävlingar på Scandinavian Raceway i Anderstorp, men också finnas med som ett stöd i bakgrunden under resterande del av säsongen. Årets medverkan i Porsche Carrera Cup Scandinavia blir emellertid inte Roberts första. Redan 2019 gjorde han ett gästspel som biträdande race director under en deltävling på Rudskogen Motorsenter i Norge.
– Roberts fanns med på länk under det tävlingsledningsmöte vi nyligen genomförde i Stockholm. För en tid sedan var han dessutom med att ledde ett FIA-seminarium för race directors som Carlsson, Sanell och jag deltog i, berättar Thomas Johansson.

Claes Elofsson, ordförande i Svenska Bilsportförbundets racingutskott fanns också med på ovan nämnda tävlingsledningsmöte, liksom Fredrik Ekblom. Den sistnämnde ska bistå Carlsson, Sanell och Roberts – i första hand i Porsche Carrera Cup Scandinavia – med synpunkter om situationer i utifrån en förares perspektiv.
– Att få in Ekblom, med all hans tävlingserfarenhet i olika bilar och klasser både nationellt och internationellt, i den här nya rollen blir ett jättelyft för mästerskapet, konstaterar Johansson, som verkligen är nöjd med den nya, förstärkta tävlingsledningen.
– Med den här kvartetten tar vi nästa steg i utvecklingen av såväl vår organisation som våra mästerskap, säger han.